Die Bergischen Drei Wuppertaler Schwebebahn, © Holger Piwowar
Ulrich Heldmann, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Ul­rich Held­mann

Dein Ge­nuss-Bot­schaf­ter für die Re­gi­on Ber­gi­sche Drei

Ul­rich Held­mann ist In­ha­ber von Held­man­n's Res­tau­rant und ser­viert sei­nen Gästen in der denk­mal­ge­schütz­ten In­du­strie­vil­la "Con­cor­dia" seit 1995 fein­ste mit ei­nem Stern aus­ge­zeich­ne­te Ge­sch­mack­ser­leb­nis­se.

Ulrich Heldmann, eigenaar van Heldmann's Restaurant, praat over genot:

“Het eenvoudige zo goed mogelijk maken.”

Ulrich Heldmann serveert zijn gasten in de onder monumentenzorg staande industrievilla “Concordia” sinds 1995 de fijnste, met een ster bekroonde smaakbelevenissen. Hij ziet zijn keuken heel eenvoudig - altijd het beste en indien mogelijk ook uit de regio. Voor de versheid en heerlijke aroma's, waar zijn keuken om bekend staat, verzamelt hij wilde kruiden in het Bergisches Land, slentert hij over de markten en is hij altijd op zoek naar kwalitatief hoogwaardige, regionale producten die hij vervolgens voor zijn optimaal samengestelde gerechten gebruikt. Een bezoekje aan zijn restaurant kun je vergelijken met een bezoek aan het theater: Naar binnen lopen en genieten met alle zintuigen. Ulrich Heldmann is ambassadeur voor heerlijkheden voor de Bergische drie.

Genot in Noordrijn-Westfalen?
7 vragen aan … Ulrich Heldmann

U bent de ambassadeur voor heerlijkheden van de regio de Bergische drie - waarom eigenlijk?
Het Bergisches Land is fantastisch mooi. Je vindt op nauwelijks een andere plek in Noordrijn-Westfalen zo veel natuur als hier. De Bergische producten hebben een uitstekende kwaliteit en moeten echt bekender worden onder het grote publiek.

Wat denkt u: Waarom kan men Noordrijn-Westfalen genotsland noemen?
Noordrijn-Westfalen is een zeer dichtbevolkt gebied en zodoende bestaat er ook een gigantisch aanbod aan goede restaurants, hotels, delicatessenwinkels, groentewinkels met regionale producten, slagerijen, bakkers, kaasproducenten, imkers, fruitperserijen...

Wat is karakteristiek voor een genotsmens?
Een genotsmens moet respect hebben - hij moet kwaliteit weten te waarderen, graag dingen uitproberen en open staan voor verschillende richtingen. In een restaurant betekent dat, dat hij de eenvoudige, goede keuken tot en met de gourmet-keuken moet weten te waarderen. Bij een dergelijk goed aanbod maakt het hart van de genotsmens een sprongetje.

U geeft iedere dag 100 procent. Hoe ziet voor u de perfecte culinaire start van de dag eruit?
Ik start mijn dag altijd met één of twee kopjes goede thee en lekker vers fruit van het seizoen.

U inspireert uw gasten en collega's met uw gerechten. Welke producent in uw regio is de bron van uw inspiratie?
Ik praat met de diverse leveranciers en gedurende de verschillende seizoenen over hun producten en hoe men deze het beste tot zijn recht kan laten komen. Zij verraden mij ook wel eens een recept van hun oma. Dat pas ik dan aan op de smaak van vandaag de dag.

Heeft u een persoonlijk advies, een speciale tip voor bezoekers van het genotsland Noordrijn-Westfalen?
Hier bij ons in het Bergische driehoek bieden wij genot voor alle zintuigen: Natuur, cultuur, beweging en natuurlijk de smaak van een dergelijke gastronomische variatie.

En tenslotte: Uw persoonlijk genot motto?
Het eenvoudige zo goed mogelijk maken.