Luchtfoto van de slakkenberg Hoheward in Herten , © Tourismus NRW e.V.

Gra­vel Ga­mes Ruhr­ge­biet

Eu­ro­pa‘s groot­ste Gra­vel­bi­ke-fes­ti­val biedt ac­tie en avon­tuur

Uit­pro­be­ren, tes­ten en mis­schien zelfs een wed­strijd win­nen: Het fiets­eve­ne­ment in de ko­len­mijn Ewald in Her­ten biedt veel mo­ge­lijk­he­den voor ie­der­een die graag zelf in het za­del zit en van uit­da­gin­gen houdt.

Niet alleen kijken, maar uitproberen, testrondjes rijden en misschien zelfs een wedstrijd winnen: Europa's grootste Gravelbike-festival bij de kolenmijn Ewald in Herten biedt veel mogelijkheden voor iedereen die graag zelf in het zadel zit en zowel de snelheid als de richting bepaalt. Op de Gravel Games staan de nieuwste fietsen klaar voor grondige offroad-tests – en de kolenmijn Ewald is daarvoor de perfecte plaats. Vanaf het expoterrein gaan de deelnemers direct op testrondes in het landschap van de terril Hoheward, dat aan verschillende wensen voldoet en met zijn deels vlakke, deels heuvelachtige en soms technisch veeleisende trajecten de beste testomstandigheden biedt.

Daarnaast zijn er diverse wedstrijden waarvoor inschrijvingen vooraf mogelijk is, maar deelname is ook op de dag zelf mogelijk als er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Er staan vier wedstrijden op het programma, waaronder een grindrace over de terril met een totale lengte van ongeveer 50 kilometer of een uitdaging voor teams van twee personen die binnen een uur een ronde van 15 kilometer zo nauwkeurig mogelijk kunnen afleggen. Hoe dan ook, het Ruhrgebied met zijn gravelwegen, natuurbelevenissen, terrils en bergketens doet de harten van gravelbikers sneller kloppen – en daarvoor zijn niet alleen de uitdagende beklimmingen en snelle afdalingen verantwoordelijk, maar ook de uitzichten en panorama's vanop de terrils.

Periode: 28 tot 29 september 2024

www.gravelgames.cc

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Luchtfoto Gravel Games, © Gravel Games, LifeCycle Magazine
Wedstrijd in het Evenemententerrein_van de Gravel Games, © Gravel Games, C. Mathiaszyk
Sebastian Breuer voor Horizon Observatory, © Gravel Games, C. Mathiaszyk
Marcel Kittel bij ROSE German Gravel Masters , © Gravel Games, C. Mathiaszyk
Onderweg bij de Gravel Games 2022, © Gravel Games, C. Mathiaszyk

Zin in meer ont­dek­kin­gen?

Laat je in­spi­re­ren...

Halde Hohewad, © Tourismus NRW e.V.

Ruhr­ge­bied

lees meer
De Zeche Hannover (Kolenmijn) in Bochum viert de ExtraSchicht., © RuhrTourismus / Kreklau

Events in Noor­drijn-West­fa­len

lees meer
Spring op MTB-parcours in het Ruhrgebied, © Paul Masukowitz

Fiets­rou­tes met spor­tie­ve uit­da­gin­gen

lees meer