Het getrainde personeel helpt je met vragen over verhuizingen, © Friedhelm Merz Verlag

In­ter­na­ti­o­na­le spel­len­da­gen in Es­sen

De groot­ste pu­blieks­beurs voor spe­len ter we­reld

On­ge­veer 200.000 be­zoe­kers per jaar, meer dan 1200 ex­po­san­ten uit meer dan 50 lan­den en meer dan 1500 nieu­we spel­len om te be­kij­ken, pro­be­ren en mee te ne­men: De In­ter­na­ti­o­na­le Spel­len­da­gen in Es­sen zijn elk jaar in ok­to­ber een me­ga-event dat zijn ge­lij­ke niet kent.

Op 's werelds grootste publieksbeurs voor spellen in Essen rollen de dobbelstenen op de tafels en springen de pionnen over het veld. Speeldozen en -kartons stapelen zich links en rechts van de bouwsels op. Op de presentatiestanden nemen ze hele rekken in. Gekostumeerde professionele spelers leggen oude en jonge fans uit hoe de regels van de bordspelklassiekers of de meesterwerken in strategie werken en welke zet het slimste is.

Bij een cartoonist tijdens zijn werk over de schouders kijken, deelnemen aan de uitreiking van de Duitse Spellenprijs of toch liever live-rollenspelers in een show bekijken? Voorbijgangers raken aan de toonbanken van de Grugahalle met de ontwikkelingsteams in gesprek, die enthousiast hun innovaties voorstellen. Een exposant uit Korea toont een moderne app die dankzij Augmented Reality-technologie, figuren in de echte ruimte projecteert.

Wie zelf actief wil zijn, kan aan de internationale wedstrijden en kampioenschappen van schaak tot ruilkaartspellen deelnemen. Het prijzengeld en de eretitel wachten op jou. Voor de kleinste gasten hebben de beursorganisatoren van het Friedhelm Merz Verlag bovendien een ruimte met outdoor-spellen ingericht, waarbij ravotten en rennen op de eerste plaats staan. Voordrachten en discussierondes over thema's, zoals "Spellen in de openbare culturele ruimte" of "De digitale wereld van de analoge spellen" ronden het beursgebeuren af.

Apropos digitaal: Sinds 2019 is er jaarlijks ook een online-stream van de beurs zodat de thuisblijvers niets te kort komen.

Periode: van 3 tot 6 oktober 2024

www.spiel-messe.de/en

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Vrijwel overal op de beurs kunnen bezoekers ernaar kijken, uitproberen, contacten leggen en de passie voor verzamelen nastreven, © Friedhelm Merz Verlag
Op de beursstands leren bezoekers van alle leeftijden hoe individuele spellen werken, © Friedhelm Merz Verlag
Table-Top is een genre op zich met veel fans, © Tourismus NRW e.V.
Er is veel vraag naar cijfers op de internationale speeldagen in Essen, © Tourismus NRW e.V.
Sommige beelden zijn echte blikvangers op de stands van de spelbeurs, © Tourismus NRW e.V.

Zin in meer ont­dek­kin­gen?

Laat je in­spi­rie­ren...

Das Unesco-Welterbe Zeche Zollverein in der Dämmerung, © Jochen Tack / Stiftung Zollverein

Ze­che Zol­l­ve­rein

lees meer
De Zeche Hannover (Kolenmijn) in Bochum viert de ExtraSchicht., © RuhrTourismus / Kreklau

Events in Noor­drijn-West­fa­len

lees meer
Essen Kettwig, © Johannes Höhn

Es­sen

lees meer