Luchtfoto van de Rijn en de Mediahaven Düsseldorf, © Tourismus NRW e.V.

Düs­sel­dorf en het ne­an­der­land bar­ri­è­re­vrij be­le­ven

Steen­tijd­cul­tuur ont­moet mo­dern le­ven

Düs­sel­dorf en het Ne­an­der­land staan bol van de con­tras­ten: shop­ping en na­tuur­be­le­ve­nis­sen, mo­der­ne kunst en cul­tuur uit de steen­tijd naast event high­lights en uit­stap­jes in het groen – ont­dek jouw ide­a­le mix!

Düsseldorf – dat is de Königsallee met haar chique winkels en klasseboetieks, het historische centrum met de “langste toog ter wereld“ en unieke architectuur, zoals de Gehry-gebouwen in de Medienhafen.

Trendy buurt en kunst uit de steentijd

De stad aan de Rijn is bovendien bekend als trendy buurt – zoals Flingern of Bilk met veel kleine winkeltjes, cafés en galerijen – en een gerenommeerd museumlandschap, waaronder de kunstcollectie NRW of het museum Kunstpalast. Maar ook in het Neanderland, de omgeving van Mettman die in het oosten aan Düsseldorf grenst, kan kunst worden ontdekt – kunst uit de steentijd. Het Neanderthalmuseum is gewijd aan deze bijzondere voorvaderen van de mens en geeft op een spannende manier enkele weetjes over de ontwikkelingsgeschiedenis van de moderne mens.

Van katoen naar het afgewerkte garen

In Ratingen toont het LVR-industriële museum Cromford als ‘s werelds enige museum de verwerking van katoen tot het afgewerkte garen op originele machines uit de 18e eeuw. In een historische omgeving kunnen bezoekers in het museumcafé genieten van koffie en taart.

www.duesseldorf-tourismus.de 

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Düsseldorf Burgplatz met Rijn en pier in de avond, © Düsseldorf Tourismus GmbH /Andreas Jung
Museum Kunstpalast Düsseldorf, © Düsseldorf Tourismus, U.Otte
Gevelzilver Gehry huis met zicht op de hemel , © Tourismus NRW e.V.
Das Neanderthal Museum liegt in Mettmann an der Fundstelle des Neandertalers, © Neanderthal Museum