Hangbrug bij Kühhude op Rothaarsteig, © Rothaarsteigverein, Björn Hänssler

Bij­zon­de­re brug­er­va­rin­gen


Brug­da­gen op elk mo­ment en voor el­ke smaak

Fan van brugdagen? In onze bruggenspecial vindt men bijzondere tips om van elke dag een brugdag te maken. Soms vergen ze al je moed, soms is het genoeg om alleen maar naar hun schoonheid te kijken en andere keren bieden ze een romantische flair voor een trouwfoto – bijzondere bruggen in Noordrijn-Westfalen beloven heel bijzondere ervaringen.

Brückensteig Müngstener Brücke, © Deepwood GmbH

Müng­ste­ner Brug


Tip 1

Het hart bonst, de benen worden week. Langzaam, stap voor stap, klimmen we langs de stalen boog van de Müngstener brug omhoog. Op de top, op 100 meter hoogte, is er een adembenemend uitzicht op het Müngstener Brugpark en de regio. De beklimming van de hoogste spoorbrug van Duitsland vereist moed en zin voor avontuur en is uniek in Europa.

Rijn-panorama in Keulen in de avond met schip, © Dieter Jacobi /KölnTourismus

Ze­ven­brug­gen­tocht per schip


Tip 2

„Über sieben Brücken musst Du gehn‘ …“ of gewoon onder zeven bruggen doorvaren. De beste manier om dit te doen is per boot op de Zevenbruggentocht in Keulen. Daarbij vertellen “drijvende" stadsgidsen verhalen, anekdotes en legenden over de Rijn en de bruggen van de Domstad. De twee uur durende rondleiding voert van het zuiden van Keulen naar Mülheim in het noorden – met een kleine selectie uit de 2000-jarige geschiedenis van de stad.

Eisenbahnviadukt in Altenbeken, © Johannes Höhn

Wan­de­ling naar het spoor­weg­vi­a­duct


Tip 3

Een rondwandeling voor spoorwegliefhebbers: op het 30 kilometer lange Viaductwandelpad in Altenbeken in het Paderborner Land kan man door de spoorweggeschiedenis wandelen. Het begin- of eindpunt van de tocht ligt in het hart van de spoorweggemeente Altenbeck, waar een historische stoomlocomotief uit 1941 staat. Maar het hoogtepunt van de route en bijzonder indrukwekkend is het uitzicht op het machtige spoorwegviaduct – de grootste stenen spoorbrug van Europa.

Brug Slinky Springs to Fame Oberhausen, © Jochen Schlutius

Kleur­rij­ke spi­raal­brug: Slin­ky Springs to fa­me


Tip 4

Ze slingert als een touw over het water over het Rijn-Herne-kanaal in Oberhausen en bekoort niet alleen door haar bijzondere uiterlijk, maar ook door haar unieke naam: Slinky Springs wordt beroemd. De draaiende spiraalbrug van kunstenaar Tobias Rehberger schittert 's nachts in felle kleuren en is een van de architectonische hoogtepunten in het Ruhrgebied. Bijzonder praktisch: het ligt direct aan de Emscher fietsroute en is een ideale bestemming voor een avondlijke fietstocht.

Rijnweiden in Düsseldorf, © Düsseldorf Tourismus GmbH

Pick­nick­plaats met uit­zicht op de brug


Tip 5

De weiden van het Rijnpark bieden waarschijnlijk het mooiste bruggenpanorama van Düsseldorf: hier reikt het uitzicht over de Oberkasselbrug tot aan de Theodor Heussbrug. De ideale plek voor een picknick met uitzicht op de brug. Maar ook joggers en fietsers houden van deze plek, want het park volgt al 2,5 kilometer alleen de loop van de rivier. Op zomeravonden is hier een unieke romantische zonsondergang, wanneer de zon ondergaat naast de Theodor Heussbrug.

Wanderer Hängebrücke Kühhuhde, © @theolator

Ro­man­ti­sche ba­rok­brug in het kas­teel­park


Tip 6

De barokke brug in de Engelse landschapstuin van Schloss Dyck is al gebruikt voor een aantal trouwfoto's, vandaar de bijnaam Trouwbrug. Geen wonder, want de sfeer in het uitgestrekte park rond de waterburcht barst van de romantiek.

Brug naar kasteel Dyck Jüchen, © Tourismus NRW e.V.

Wan­ke­le pa­den op de Rot­haar­s­teig


Tip 7

Wie de 40 meter lange Kuhhüde hangbrug op de Rothaarsteig wil oversteken, mag beslist geen hoogtevrees hebben. De hangbrug loopt over een kleine vallei-insnijding en is omgeven door prachtige beukenbossen en stille beekdalen. Als het te wankel is, kan men het wandelpad eromheen nemen, maar vang in ieder geval een glimp op van de indrukwekkende hangbrug in het bos.

Meer kor­te tips voor kor­te trips

Klik hier!

Hangbrug bij Kühhude op Rothaarsteig, © Rothaarsteigverein, Björn Hänssler

Bij­zon­de­re brug­er­va­rin­gen

lees meer
Wahner Heide, Köln, © Frank Mertens, frankmphotography

Na­tuuroa­sen in de stad

lees meer
Sterren in de Eifel, © Harald Bardenhagen

Ster­ren en vreem­de pla­ne­ten

lees meer
Kasalla op het podium bij Jeck im Sunnesching in Keulen , © Julian Huke Photography

Het he­le jaar car­na­val

lees meer