©
Veranstaltungen der lit.COLOGNE finden auch in der Kölner Philharmonie statt, © Langhorst

De Lit.Cologne in Keulen


Het grootste literatuurfestival in Europa

Ieder jaar in de lente ontmoet op de Lit.Cologne in Keulen de who is who van de moderne literatuur. Ook voor kinderen is er een gevarieerd programma.

De Lit.Cologne is een paradijs voor literatuurfans. Ieder jaar in de lente ontmoet hier de who is who van de moderne literatuur. Hierbij schuwt het Keulse festival het contact met de grote cultuur van bestsellerlijsten tot en met boulevard niet. Nobelprijswinnaars staan net zo op het programma als auteurs van informatieve boeken of detective-auteurs. Sinds de oprichting in 2001 heeft het evenement zich ontwikkeld tot het grootste literatuurfestival in Europa.

Literair ontbijt op een schip op de Rijn, dan naar de detective-lezing in het politiebureau en tenslotte naar een feestelijke audioboek-prijsverlening in het WDR-Funkhaus - zo kan een geslaagde dag in Keulen naar de Lit.Cologne uitzien. Een bijzonder kunstje lukt de makers met de thema-avonden, waarbij ook niet-auteurs worden uitgenodigd, bijvoorbeeld modetsjaar en boekenverzamelaar Karl Lagerfeld of de actiekunstenaar Ai Weiwei.

Een tip: Wie over een bezoekje nadenkt, dient er vroeg genoeg bij te zijn om een kaartje te kopen, want vele evenementen zijn al weken vooraf uitverkocht.
Lit.Cologne heeft ook iets in petto voor kinderen, namelijk de Lit.Kid.Cologne. Het programma is  geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen.

www.lit-cologne.de

Termijn 2019:
19 - 30 maart

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Die lit.COLOGNE ist das größte Literaturfestival Europas, © Alice Schauhoff