Lit.COLOGNE-evenementen vinden ook plaats in de Kölner Philharmoniker, © Langhorst

De Lit.Co­log­ne in Keu­len

Het groot­ste li­te­ra­tuur­fes­ti­val in Eu­ro­pa

Ie­der jaar in de len­te ont­moet op de Lit.Co­log­ne in Keu­len de who is who van de mo­der­ne li­te­ra­tuur. Ook voor kin­de­ren is er een ge­va­ri­eerd pro­gram­ma.

De Lit.Cologne is een paradijs voor literatuurfans. Ieder jaar in de lente ontmoet hier de who is who van de moderne literatuur. Hierbij schuwt het Keulse festival het contact met de grote cultuur van bestsellerlijsten tot en met boulevard niet. Nobelprijswinnaars staan net zo op het programma als auteurs van informatieve boeken of detective-auteurs. Sinds de oprichting in 2001 heeft het evenement zich ontwikkeld tot het grootste literatuurfestival in Europa.

Kleurrijk programma met thema-avonden

Literair ontbijt op een schip op de Rijn, dan naar de detective-lezing in het politiebureau en tenslotte naar een feestelijke audioboek-prijsverlening in het WDR-Funkhaus - zo kan een geslaagde dag in Keulen naar de Lit.Cologne uitzien. Een bijzonder kunstje lukt de makers met de thema-avonden, waarbij ook niet-auteurs worden uitgenodigd, bijvoorbeeld modetsjaar en boekenverzamelaar Karl Lagerfeld of de actiekunstenaar Ai Weiwei.

Een tip: Wie over een bezoekje nadenkt, dient er vroeg genoeg bij te zijn om een kaartje te kopen, want vele evenementen zijn al weken vooraf uitverkocht.
Lit.Cologne heeft ook iets in petto voor kinderen, namelijk de Lit.Kid.Cologne. Het programma is  geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen.

Periode: van 18 tot 30  maart 2025

www.lit-cologne.de

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Lit.COLOGNE is het grootste literatuurfestival van Europa, © Alice Schauhoff
Lit.COLOGNE-evenementen vinden ook plaats in de Kölner Philharmoniker, © Langhorst

Zin in meer ont­dek­kin­gen?

Laat je in­spi­rie­ren...

Panorama van Keulen met kathedraal, Rijn en Rijn schepen, © Johannes Höhn

Keu­len

lees meer
Wallraf-Richartz-Museum, Graphisches Kabinett, © Wallraf-Richartz-Museum

Mu­sea voor kunst

lees meer
De Zeche Hannover (Kolenmijn) in Bochum viert de ExtraSchicht., © RuhrTourismus / Kreklau

Events in Noor­drijn-West­fa­len

lees meer