Het Nationalpark Eifel, © Wheeliewanderlust.de

Aken en de Ei­fel bar­ri­è­re­vrij be­le­ven

Kei­zer Ka­rel­stad en na­tuur­be­le­ve­nis­sen

Ont­dek de flo­ra en fau­na in het eni­ge na­ti­o­naal­park van Noor­drijn-West­fa­len en zoek ont­span­ning in de Kei­zer Ka­rel­stad.

Wilde natuur, vakwerk-coulisse en hete thermen - de regio Eifel en de stad Aken lokken met tegenstellingen. Terwijl in de meest westelijk gelegen stad van Noordrijn-Westfalen hete thermen in de Carolus Thermen borrelen, waar ook al Keizer Karel een bad heeft genomen, bevindt zich in de Eifel het enige Nationaalpark van Noordrijn-Westfalen. Bij een bird watching-station kunnen bezoekers de gevarieerde vogelwereld van het Nationaalpark ontdekken en op een 'Wilde weg' ervaar je op tien meestal interactieve stations wetenswaardigheden over wildernis, bosontwikkeling en de biodiversiteit van dieren en planten in het Nationaalpark.

Of je nu edelherten bewondert vanaf een uitkijkpunt bij Dreiborn, in de natuurbelevenisruimte Wilder Kermeter geniet van unieke uitzichten op het nationaalpark en het landschap van de stuwdammen of in een historische lakenfabriek 100 jaar oude machines bewondert - de beneden getoonde aanbiedingen zijn gecertificeerd voor 'Reizen voor iedereen' en bieden ideeën voor je volgende vakantie in Noordrijn-Westfalen.

Meer informatie rondom het onderwerp 'Reizen voor iedereen' vind je op de websites van de stad Aken evenals de regio Eifel en de Carolus Thermen.

www.aachen-tourismus.nl | www.bad-aachen.de | www.carolus-thermen.de

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Het Nationalpark Eifel, © Wheeliewanderlust.de
Ansicht des Aachener Doms, © Olaf Rohl
Der Rursee in der Eifel, © Hans-Jürgen Sittig
Der Rursee im Nationalpark Eifel, © Nationalpark Eifel - Nationalparkverwaltung
Vater mit Kind auf dem Wilden Weg in der Eifel, © H.-D. Budde, Deutsche Bahn AG
Hoslzsteg auf dem Wilden Weg in der Eifel, © A. Olligschläger, Nationalparkverwaltung Eifel
Familie im Stammtunnel auf dem Wilden Weg in der Eifel, © H.-D. Budde, Deutsche Bahn AG
Die Forscherstation am Wilden Weg in der Eifel, © S. Wilden, Nationalparkverwaltung Eifel

Reis­ar­ra­ge­men­ten Aken & Ei­fel

Sluiten

Be­ziens­waar­dig­he­den Aken &Ei­fel

Sluiten

Lud­wig Fo­rum für In­ter­na­ti­o­na­le Kunst in Aachen

Aachen

Wap­pe­ren­de ba­nie­ren, recht­hoe­ki­ge ra­men en ro­de en ge­le klin­kers kon­di­gen het al van ver aan: Het Lud­wig Fo­rum für in­ter­na­ti­o­na­le Kunst is een ont­moe­tings­plaats; een ont­moe­ting met voor­beel­di­ge Bau­haus-ar­chi­tec­tuur en een ont­moe­ting met in­ter­na­ti­o­na­le, he­den­daag­se kunst.

lees meer

Dom van Aken

Het eer­ste Unes­co-we­rel­derf­goed in Duits­land

Als eer­ste Duit­se cul­tu­reel erf­goed werd de dom in 1978 uit­ge­roe­pen tot Unes­co-we­rel­derf­goed. Zijn ge­schie­de­nis be­gint bij kei­zer Ka­rel de Gro­te.

lees meer

Fiets- en Wan­del­rou­tes Aken & Ei­fel

Sluiten