Bonn Innenstadt Panorama, © Michael Sondermann, Bundesstadt Bonn

Bonn en de Rijn-Sieg bar­ri­è­re­vrij be­le­ven

Cul­tuur­stad om­ringd door een schit­te­rend na­tuur­land­schap

Beet­ho­vens ge­boor­te­huis, een mu­se­u­maan­bod van top­klas­se en veel Rijn­ro­man­tiek – dat ma­ken Bonn en de Rijn-Sieg bij­zon­der.

Wie op zoek is naar de ideale mix tussen cultuur en natuur kan hier een paar ontspannende en afwisselende dagen doorbrengen. Bonn is niet alleen de geboortestad van Ludwig van Beethoven en pelgrimsoord voor muziekliefhebbers uit de hele wereld. Een keer per jaar heeft hier het Beethovenfest plaats – een festival voor klassieke muziek van wereldfaam met jaarlijks wisselende thema’s. De stad is tegelijk ook voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek, studentenstad en werd meer dan 2.000 jaar geleden door de Romeinen gesticht.

Geen wonder dus dat deze stad veel te vertellen – en bezoekers veel te bieden heeft. Het hoge aantal musea in Bonn laat de harten van cultuurfanatici alvast sneller slaan.

Kasteel Drachenburg en romantische Rijnuitzichten

Hoog boven Königswinter, halverwege de Drachenfels en in het midden van het natuurpark Siebengebirge, troont een waar droomkasteel: kasteel Drachenburg. Van hieruit kunnen bezoekers een adembenemend panorama over de Rijn en de omliggende omgeving aanschouwen. Men kan de berg te voet beklimmen of met een historische tandwielbaan.

Het Siebengebirge strekt zich hoog boven de Rijn uit en is vooral bekend voor zijn unieke verzichten over de rivier. Deze uitzichten en duizelingwekkende dalen, dicht beboste toppen en rouwe rotsen inspireren al eeuwenlang schilders, dichters en reizigers op hun tochten en wandelingen.

www.bonn-region.de/barrierefrei

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Siebengebirge Ölberg Panorama, © Tourismus NRW e.V.
Gezicht op de museummuur van de Bundeskunsthalle in Bonn van bovenaf, © Tourismus NRW e.V.
Uitzicht in de kleine tuin van het Beethovenhuis in Bonn, © Tourismus NRW e.V.
Slot Drachenburg, © Tourismus NRW e.V.