Aussicht auf die Möhnetalsperre aus der Luft, © Gäste-Information Möhnesee

Het Sau­er­land bar­ri­è­re­vrij be­le­ven

Bos­sen, me­ren en ro­man­ti­sche vak­werk­dor­pen

Het Sau­er­land is bij­zon­der po­pu­lair bij wan­de­laars en fiet­sers. De bos­rij­ke re­gio met zijn tal­rij­ke me­ren is een ide­a­le va­kan­tie­lo­ca­tie voor een pau­ze in de na­tuur.

Het Sauerland wordt niet voor niets het 'land van 1.000 bergen' genoemd. Vanaf de wandelpaden of fietsroutes kun je genieten van heerlijke panorama-uitzichten. Voor wie het 'op en neer' te vermoeiend is, die kan het natuurlandschap ook op de voormalige treintrajecten verkennen, die op een vlak terrein door de regio slingeren.

Avontuur in de natuur

Wandelen of fietsen - de talrijke meren, bergen en bossen zorgen ervoor dat het Sauerland ideaal is voor natuurliefhebbers. De Möhnesee ligt bijvoorbeeld middenin het natuurpark Arnsberger Wald en is als internationaal vogelreservaat de thuisbasis voor zeldzame vogels zoals de fuut, aalscholver en ijsvogel. Ook vanaf de boot kunnen bezoekers de schoonheid van het tien vierkante kilometer grote meer beleven, die door de bewoners van het Sauerland ook liefdevol 'Wesfaalse zee' wordt genoemd.

Gezonde pauze

De gezonde lucht en de aanwezigheid van zout in het Sauerland hebben een positieve invloed op de gezondheid. In het veen- en zoutwaterbad Bad Sassendorf wordt zout water in bronnen en putten naar boven bevorderd. Het vers gewonnen zoutwater loopt bij gradeerwerken over sleedoorn-takken en zorgt voor een luchtklimaat zoals aan zee. En ook een zoutbad of een drinktherapie hebben een positieve invloed op het immuunsysteem en hebben een weldadige invloed op het lichaam.

Meer informatie rondom de vakantie in het Sauerland vind je via:

www.sauerland.com

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

De Rothaarsteig, © Sauerland-Tourismus e.V.
Der Möhnesee aus der Luft, © Gäste-Information Möhnesee
Ausblick auf den Diemelsee, © Sauerland-Tourismus e.V. / Foto sabrinity.com
Afstudeerhuis in het kuurpark van Bad Salzuflen , © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.
Aussicht auf die Möhnetalsperre aus der Luft, © Gäste-Information Möhnesee

Reis­ar­ran­ge­men­ten Sau­er­land

Sluiten

Be­ziens­waar­dig­he­den Sau­er­land

Sluiten

Burg Al­te­na

Rid­der­ro­man­tiek en her­berg

Burg Al­te­na is één van de mooi­ste hoog­ge­le­gen burch­ten van Duits­land. Ge­bouwd in de 12e eeuw, steekt hij hoog uit bo­ven de draad­trek­kerstad in het Mä­r­ki­sche Sau­er­land. Hij ver­wierf in­ter­na­ti­o­na­le be­kend­heid door de eer­ste per­ma­nen­te jeugd­her­berg, die werd op­ge­richt door Ri­chard Schir­r­mann in 1914 en dat te­gen­woor­dig als Mu­se­um Wel­t­ju­gend­her­ber­ge nog in ori­gi­ne­le toe­stand kan wor­den be­won­derd.

lees meer

Pa­no­ra­ma­park en Wild­park Sau­er­land

Die­ren be­kij­ken, een zo­mer-ro­der­baan en klim­ple­zier in het Rot­haar­ge­berg­te

Die­ren be­kij­ken, een zo­mer-ro­der­baan en klim­ple­zier in het Rot­haar­ge­berg­te: Het at­trac­tie­park in het Sau­er­land biedt ac­tie­rijk vrije­tijds­ple­zier voor fa­mi­lies met kin­de­ren.

lees meer

Fort Fun Aben­teu­er­land

Wild-west avon­tuur in het Sau­er­land

Be­leef een wild-west avon­tuur in het Sau­er­land: De lang­ste zo­mer-ro­del­baan van Eu­ro­pa, de Dra­chen­flie­ger, de lie­ve­heers­beest­jes-acht­baan en nog veel meer lok­ken de at­trac­tie­park-fans naar Fort Fun Aben­teu­er­land.

lees meer

Fiets- en Wan­del­rou­tes Sau­er­land

Sluiten