©
Nach dem Feierabend die Aussicht auf der Rheinpromenande genießen, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Düsseldorf en neanderland


Kunst, mode, lifestyle - en Neandertalers

Hier ontmoet het moderne leven de cultuur uit de Steentijd: De kunst- en modemetropool Düsseldorf ligt niet ver van het Neandertal, dat met zijn museum een hele geschiedenis vertelt.

In het centrum van Noordrijn-Westfalen ligt de hoofdstad van de deelstaat: Düsseldorf is niet alleen de toegang tot Noordrijn-Westfalen, maar ook de toegang tot de wijde wereld. Via de internationale luchthaven langen zakenlieden en toeristen uit de hele wereld en stromen vanaf hier door naar alle mogelijke richtingen. Het is dus geen wonder, dat Düsseldorf een kosmopolitische metropool is, waar kunst, mode, lifestyle en de Rheinische levensvreugde tot een spannende mix samensmelten. De culturele diversiteit van de Rijnmetropool is ook terug te vinden in de evenementen: Van traditioneel carnaval met Büttenrede (carnavalistische stand-up comedie) en dansmarietjes tot en met de Japan Tag vinden in Düsseldorf tal van verschillende culturele highlights plaats.

U kunt Düsseldorf bijzonder authentiek beleven door een wandeling door het oude centrum, waar het genot van een Altbier in een traditioneel café aan de “langste bar ter wereld” natuurlijk verplicht is. Ook lekker winkelen op de beroemde Königsallee of een wandeling langs de Rheinuferpromenade zijn een must tijdens een bezoek aan de hoofdstad van de deelstaat. Architectuurfans nemen het beste een kijkje bij de Medienhafen, waar onder andere de Gehry-gebouwen waarnemend symbool staan voor de moderne ombouw van de haven. Net zo jong en creatief is de stad in de scènewijk Flingern, waar zich tal van kleine modeboetieken, café's en galerijen bevinden.

Naast meer dan 100 kleine en grotere galerijen biedt Düsseldorf zijn bezoekers ook met zijn grote musea een voor Noordrijn-Westfalen onvergelijkbaar kunstaanbod: Met de Kunstsammlung NRW en het Museum Kunstpalast hebben zich gelijk twee internationaal gerenommeerde musea zich in Düsseldorf gevestigd.

Steentijdkunst in het Neanderthal

Kunst en handwerk uit duidelijk vroegere tijden kunnen bezoekers in de regio rondom Düsseldorf ontdekken: De Kreis Mettmann, die in het Oosten aan de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen grenst, is ook wel bekend als neanderland. In het neanderland werd reeds medio 19de eeuw het 42.000 jaar oude skelet van een oertijdmens ontdekt: de Neanderthaler. Het Neanderthal Museum in Mettmann is toegewijd aan deze bijzondere voorouders van de mens en legt kinderen en volwassenen alle wetenswaardigheden rondom de Neanderthaler en de ontwikkelingsgeschiedenis van de moderne mens uit.

Net voorbij aan het Neandertal loopt ook het bekendste wandelpad van de regio: De Neanderland Steig verbindt bezienswaardige oude steden en historische stadcentra, zoals bijvoorbeeld Wülfrath of Velbert-Langenberg met het Niederbergische landschap, dat wordt gekenmerkt door tal van meren, venen en uitgestrekte heidelandschappen.

Veel van de excursies in de natuur rondom het neanderland zijn ook geschikt voor families met kinderen. Tijdens een rondje waterski of een klimparcours wordt het hier sportief, terwijl families in Düsseldorf met hun kinderen deel kunnen nemen aan de stadrallye en enthousiasme voor de eerste theaterbezoeken kunnen wekken.

www.duesseldorf-tourismus.de | www.neanderland.de/

Reisinformatie:
Heenreis met het vliegtuig naar Düsseldorf Airport

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Unterwegs im Dorf Gruiten, © Kreis Mettmann / Martina Chardin
Mädchen posiert mit den Neanderthaler, © Neanderthal Museum / H. Neumann
Entspannen in der Altstadt, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Nach dem Feierabend die Aussicht auf der Rheinpromenande genießen, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Aussicht auf die Rheinuferpromenade, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Medienhafen am Abend, © Oliver Franke / Tourismus NRW e.V.

Reisarrangementen Düsseldorf

Sluiten

Bezienswaardigheden Düsseldorf

Sluiten
© Neanderthal Museum / M.Pietrek

Neanderthal Museum in Mettmann

Een tijdreis in de geschiedenis van de ontwikkeling van de mens

Hoe hebben de Neanderthaler geleefd in Noordrijn-Westfalen? Welk gereedschap hebben ze geproduceerd? En wat hebben ze gegeten? Het Neanderthal Museum heeft de antwoorden!

lees meer
© Studio Tomás Saraceno 2013

Kunstsammlung NRW in Düsseldorf

De “heimliche Nationalgalerie” staat in Noordrijn-Westfalen

Met de locaties K20, K21 en F3 Schmela Haus behoort de galerie, die eigendom is van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, tot de meest gerenommeerde collecties op het gebied van de moderne kunst.

lees meer
© Stiftung Schloss und Park Benrath

Slot Benrath

Het prachtige gebouw met park van Düsseldorf

Düsseldorf kan niet alleen pompeus op de Kö: Slot Benrath geldt als het belangrijkste, architectonisch complete kunstwerk van de hoofdstad van de deelstaat.

lees meer

Fiets- en Wandelroutes Düsseldorf

Sluiten
Ratingen ontdekken op de fiets, © KME M.Chardin

Ontdek Ratingen met de fiets

Textielmuseum, kastelen en burchten

Kastelen en burchten, historische stadskernen en rustgevende natuur - dat alles kan Ratingen u bieden. Fietsers kunnen via verschillende thema-routes de stad op steeds weer een andere manier beleven.

lees meer
Skulpturenpfade im Kreis Mettmann Kunstwege, © Stadt Heiligenhaus

Op de weg van de kunst door het Neanderland

Sculpturenpaden en kunstroutes in het district Mettmann

Of het om de silhouetten van het Neanderthal of om dierlijke mutanten gaat - in het district Mettmann kan men veel kunstwerken in openbare ruimtes bekijken.

Moeilijkheidsgraad: licht

lees meer
Wandelen op de Neanderland-Steig, © Kreis Mettmann Martina Chardin

Neanderland Steig

De mooiste mogelijkheid om het district Mettmann te verkennen

De Neanderland-Steig is de mooiste mogelijkheid, het district Mettmann te leren kennen - idyllische natuur en pittoreske dorpskernen inbegrepen.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
PanoramaRadweg Überfahrt auf Waggonbrücke, © Stadt Heiligenhaus

Panoramaradweg Niederbergbahn

Vlak door het Neanderland

Onderweg met de fiets, waar vroeger treinen reden: Een voormalig treintraject loodst de fietsers door het Neanderland.

Moeilijkheidsgraad: licht

lees meer
Der Oelchenshammer, der zum LVR-Industriemuseum Kraftwerk Ermen & Engels gehört, ist die letzte wasserbetriebene Schmiede im Oberbergischen Land., © LVR Industriemuseum

Industriële cultuur in het Rheinland op de fiets

Fietsroute verbindt LVR-industriemusea

Op de Radweg der Industriemuseen (fietsroute van de industriële musea) kun je je eigen papier maken, afdalen in een turbinekelder en het toelatingsexamen afleggen om leerling in de ijzer- en staalindustrie te worden.

Moeilijkheidsgraad: licht

lees meer

Wat is in de buurt?


Bekijk de kaart

Reisinformatie


Jouw weg naar Noordrijn-Westfalen