Die Schildergasse in Köln, bei der Shoppingmeile, © KölnTourismus GmbH / Andreas Möltgen

Keul­se Schil­der­gas­se

De mees­te be­zoch­te win­kel­straat van Duits­land

Win­ke­len, waar vroe­ger ooit de Ro­mei­nen ge­mar­cheerd zijn: De Schil­der­gas­se is niet al­leen de drukst be­zoch­te win­kel­straat van Duits­land, maar ook de op twee na oud­ste straat van Keu­len.

Vroeger marcheerden hier nog de Romeinse legioenen, waar tegenwoordig de winkelende toeristen uit de hele wereld over de bestrating lopen. De voetgangerzones Schildergasse en Hohe Straße, de meest favoriete winkelstraten in de binnenstad van Keulen, waren al ten tijde van de Romeinen centrale punten van het vroegere “Colonia”. De Schildergasse is zelfs de op twee na oudste straat in Keulen en was ooit het einde van een handelstraat, die naar het centrum van Gallië leidde. Hij is 534 meter lang en vormt samen met de Hohe Straße de centrale voetgangerszone van de grootste stad in Noordrijn-Westfalen.

In januari 2023 werden er ongeveer 1,4 miljoen passanten geteld in de Keulse Schildergasse. Daarmee is de Keulse Schildergasse een van de populairste winkelstraten van Duitsland.

Daar, waar de Schildergasse uitmondt op de Hohe Straße, staat het grootste warenhuis van de domstad, het paradepaardje van de firma Galeria Kaufhof GmbH is het op twee na grootste warenhuis in Duitsland. Een vanwege zijn bijzondere bouwwijze opvallend gebouw op de Schildergasse is bovendien het Weltstadthaus van de Italiaanse architect Renzo Piano, dat wordt geëxploiteerd door een modeketen.

Op de in de buurt gelegen en vooral bij het jongere publiek populaire Ehrenstraße stonden weliswaar geen legioensoldaten, maar tot in de jaren zestig van de vorige eeuw wel dames van lichte zeden. Daarna kwamen de kunstenaars, en tenslotte de trendy mode. Tegenwoordig vindt men hier trendy boetieken, straatcafés en modefilialen. Wie van luxueus houdt, kan ook een ommetje naar de nabij gelegen Mittelstraße maken.

www.schildergasse.de

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Die Schildergasse in Köln, bei der Shoppingmeile, © KölnTourismus GmbH / Andreas Möltgen
Beginn der Schildergasse, © KölnTourismus GmbH
Ansicht auf das Einkaufszentrum, © KölnTourismus GmbH / Andreas Möltgen

Meer informatie

Nu ontdekken!

Bent u op zoek naar een shop­ping pa­ra­dijs?

Eingang am Limbecker Platz, © Hanjo Schumacher

De Lim­bec­ker Platz

lees meer
De Westfield Centro-promenade is een echte trekpleister, © Tourismus NRW e.V.

West­field Cen­tro Ober­hau­sen

lees meer
Winkelen op de Königsallee in Düsseldorf, © Tourismus NRW e.V.

De Kö­nigsal­lee

lees meer