Ederauen-Radweg Header korrigiert Edersee © Pixabay

Ederauen Rad­weg

Van de oor­sprong in het Rot­haar­ge­berg­te tot aan de mon­ding

Nie­mand hoeft op de Ederauen-Rad­weg met gro­te stij­gin­gen te re­ke­nen. Daar­om is de­ze rou­te ook zo mooi voor fa­mi­lies en ge­not­fiet­sers.

In een uniek gebied met bronnen, in het natuurpark Rothaargebergte ontstaan gelijk drie rivieren: De Eder, Lahn en Sieg. Genotfietsers kunnen de Eder vanaf de oorsprong tot aan de monding begeleiden. Dat gaat dankzij de Ederauen-Radweg, die over een lengte van 180 kilometer van Ederkopf via Bad Berleburg en het kurhessische Bergland tot aan het punt waar de Eder in de Fulda mondt. Vanwege de geringe hellingen geldt de Ederauen-Radweg, die in Hessen Eder-Radweg heet, als zeer geschikt voor families.

Een mooie bezienswaardigheid onderweg is bijvoorbeeld Bad Berleburg  met een kasteel, diens museum een bezoekje waard is. Op een niet al te grote afstand ligt ook de leisteenmijn Raumland, dat terug kan blikken op een meer dan een eeuw lange traditie van de leisteen-mijnbouw in de regio Siegerland-Wittgenstein. Ook de Edersee, het op twee na grootste stuwmeer in Duitsland, ligt aan de Ederauen-Radweg. Onder andere het boomkruinenpad nodigt u hier uit, even een korte pauze te nemen van het fietsen. De mooie vakwerkstad Fritzlar biedt eveneens een gelegenheid om een pauze in te lassen.

Één keer per jaar, tijdens de Eder-Bike-Tour, hebben fietsers en skaters de straten, fietspaden en wandelwegen helemaal voor zich alleen. Behalve een fietstoer worden er op deze dag onder andere concerten ten gehore gegeven. En voor het lekkere eten wordt natuurlijk ook gezorgd met heerlijke culinaire specialiteiten.

 

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
186.0
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
650
Hoogtemeters omhoog
1.794
Hoogtemeters omlaag
2.160
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
licht

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Der Ederauen-Radweg führt vorbei am Edersee
Grote fiets Ederauen fietsroute rit, © Reiner Schild

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V.«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.

Ont­dek meer fiets­pa­den