Tiger & Turtle Duisburg, © Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn

Buc­ket­list


Plaat­sen waar men ge­weest moet zijn

Pak de bucketlist erbij en doe mee: Hier zijn onze ultieme beknopte tips voor korte uitstapjes naar plaatsen waar men absoluut geweest moet zijn. Of het nu gaat om een magisch festival, architectonisch unieke kunstlocatie of een overnachting in de bomen – deze plekken zijn absoluut de moeite waard en alleen hier te vinden in NRW.

"Traumzeit" Festival Landschapspark Duisburg Noord, © Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn

Dan­sen tus­sen hoog­ovens


Tip 1

Stalen constructies, schoorstenen en lichtinstallaties – het Traumzeit Festival in het Duisburgse Landschaftspark, een voormalige staalfabriek, biedt een unieke locatie met een betoverende sfeer voor alle muziek- en festivalfans. Drie dagen lang treden bands op uit de wereld van indierock, postpunk, singer/songwriter, folk, hiphop en electro.
www.traumzeit-festival.de

Hangtent in Dingender Heide, © Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn

Drij­ven­de tent bij het meer


Tip 2

Breng de nacht zwevend door in het midden van de natuur: Direct aan de oever van het meer in Dingender Heide kan men zwevend in een hangmat dromen tussen de bomen. Men bereikt de tent via een boomstamtrap of een touwladder. Er is ook een rijk gevulde ontbijtmand met welkomstchampagne en een zoete welterustengroet – het ideale weekendje weg in de natuur. Meer tips vind je hier.

Tiger & Turtle grote sculptuur in Duisburg, © Johannes Höhn

Acht­baan bij zons­op­gang


Tip 3

De Tiger & Turtle doorloopachtbaan is al een echte blikvanger. Maar wat zeker op de bucketlist moet staan: een bezoek bij zonsopgang of zonsondergang. Het gouden uur verandert de staalconstructie in Duisburg in een unieke fotoplek.
www.duisburg.de

Dülmen wilde paarden in de Merfelder Bruch, Münsterland, © Leo Thomas

De laat­ste wil­de paar­den


Tip 4

De enige kudde wilde paarden in Duitsland woont in de Merfelder Bruch in het Münsterland. Hier leven ze het hele jaar door. En ook al is het niet altijd gemakkelijk om de kudde van ongeveer 400 paarden te zien, een uitstapje naar het natuurreservaat is altijd de moeite waard.

Museum voor hedendaagse kunst, Marta Herford, © Tourismus NRW e.V., Leo Thomas

Unie­ke ar­chi­tec­tuur


Tip 5

Een van de meest ongewone museumgebouwen ter wereld is het ”Marta Herford” Museum voor Hedendaagse Kunst – met zijn kantelende en vloeiende wanden, donkerrode baksteen en lichtgekleurde roestvrijstalen dak. Het is gebouwd door de Amerikaanse sterarchitect Frank Gehry. Het dak weerspiegelt de aangrenzende loop van de rivier de Aa, waar bezoekers vanuit de idyllische tuin een glimp van kunnen opvangen. 
www.marta-herford.de

Kasteel Drachenburg in het Siebengebirge, © Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn

Een sprook­jes­ach­tig kas­teel


Tip 6

Kasteel Drachenburg troont majestueus op de Drachenfels in het midden van het Siebengebirge. Vanaf hier hebben bezoekers een adembenemend uitzicht op de Rijn. Volgens de legende doodde Siegfried, de held uit het middeleeuwse heldendicht ”Het Nibelungenlied”, hier de draak Fafnir om in zijn bloed te baden en onkwetsbaar te worden. Als men de inspannende klim wil vermijden, kan men gewoon de Drachenfelsbahn nemen naar de top.

Felsenmeer Hemer Sauerland, © Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn

Loop over de Fel­sen­meer He­mer


Tip 7

Een zee van rotsen gevormd door de invloed van water, wind en mensen. Hier kronkelen een pad, een golvende brug en een uitkijkplatform overheen. Het Hemer Felsenmeer is een nationale geotoop. Hier bevindt zich een van de oudste ijzerertswinningsgebieden van Westfalen. Een heel bijzondere plek.
www.sauerland.de

Meer kor­te tips voor kor­te trips

Klik hier!

Hangbrug bij Kühhude op Rothaarsteig, © Rothaarsteigverein, Björn Hänssler

Bij­zon­de­re brug­er­va­rin­gen

lees meer
Wahner Heide, Köln, © Frank Mertens, frankmphotography

Na­tuuroa­sen in de stad

lees meer
Sterren in de Eifel, © Harald Bardenhagen

Ster­ren en vreem­de pla­ne­ten

lees meer
Kasalla op het podium bij Jeck im Sunnesching in Keulen , © Julian Huke Photography

Het he­le jaar car­na­val

lees meer