Ratingen ontdekken op de fiets, © KME M.Chardin

Ont­dek Ra­tin­gen met de fiets

Tex­tiel­mu­se­um, kas­te­len en burch­ten

Kas­te­len en burch­ten, his­to­ri­sche stads­ker­nen en rust­ge­ven­de na­tuur - dat al­les kan Ra­tin­gen u bie­den. Fiet­sers kun­nen via ver­schil­len­de the­ma-rou­tes de stad op steeds weer een an­de­re ma­nier be­le­ven.

Met circa 90.000 inwoners is Ratingen niet bijzonder groot. Het fietspadennetwerk van de mooie stad in het Neanderland hoeft zich niet te verstoppen en is definitief een tochtje waard. Want de routes brengen u zowel door een mooi landschap alsook naar architectonische en historische bezienswaardigheden.

De wegen slingeren hier onder andere voorbij aan bossen, weiden en meren en laten zien, dat Ratingen niet voor niets het groene hart van de regio wordt genoemd. Maar ook de industrie heeft hier zijn sporen achtergelaten. Niet op de laatste plaats is de textielfabriek Cromford, de eerste fabriek op het Europese continent, hier een bewijs van. In eerste instantie werd het als eerste mechanische katoenspinnerij buiten Engeland gebouwd, maar vandaag de dag is het een wereldwijd uniek museum, dat de verwerking van katoen tot het kant en klare garen op origineel nagebouwde machines uit de 18de eeuw toont en zodoende een unieke plek van industriecultuur is.

Thema-routes zorgen voor afwisseling.

Een overzicht over alle mogelijkheden en thema-routes, die voor fietsers rondom Ratingen ter beschikking staan, biedt een stadsplattegrond speciaal voor fietsers van de toeristeninformatie. Zo brengt bijvoorbeeld een route met de titel “Einkaufen auf dem Bauernhof” (winkelen op de boerderij) u naar verschillende boerderijen in de buurt. Andere routes gaan op hun buurt langs kastelen en burchten en doorkruisen mooie natuurreservaten.

De “Natur-Tour” (natuur-route) is met 45 kilometer de langste route. Bij deze route vergeet u gewoonweg, dat de levendige metropool Düsseldorf niet al te ver weg is. De “Technik-Route” (techniek-route) is op zijn beurt 20 kilometer lang en brengt u door de oostelijk gelegen voorsteden en door de stad naar verschillende technische instanties zoals molens of waterzuiveringsinstallaties.

Er werd speciaal voor families met kinderen een zes kilometer lange route bedacht. Langs deze route zijn verschillende speelmogelijkheden gesitueerd.

Wie tijdens een langere route slechts een ommetje naar Ratingen wil maken, kan het beste de Europa-Route nemen. Deze verbindt Düsseldorf en Niederrhein met de Nederlandse provincie Limburg en loopt van het oosten naar het westen. Hij is ongeveer 600 kilometer lang en loopt ook door het complete stedelijke gebied van Ratingen.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Google Maps wordt hier weergegeven. Als Google Maps wordt geaccepteerd, worden de gegevens doorgestuurd naar Google Maps.

Accepteer Google Maps
Lengte van de route in km
65
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
-
Hoogtemeters omhoog
-
Hoogtemeters omlaag
-
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
-
  • Rondtocht
  • Geschikt voor families
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Ratingen ontdekken op de fiets, © KME M.Chardin

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »neanderland / Kreis Mettmann«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Ont­dek meer fiets­pa­den

Burg Hülshoff in Havixbeck, © Münsterland e.V.

100-Schlös­ser-Rou­te

lees meer
Fahrradtour durchs Grüne im Ahrtal, © Ahrtal Tourismus Bad Neuenahr Ahrweiler e.V.

Ahr-fiets­rou­te

lees meer
Die flachen Wege auf alten Bahntrassen machen die Balkantrasse zu einer gemütlichen Radstrecke, © Volker Barthel

Bal­kan­tras­se

lees meer
Aggertalsperre im Bergischen, © Maren Pussak Das Bergische

Ber­gi­sche Pa­no­ra­ma-fiets­rou­te

lees meer
Drie River Tour op de Rijn, © Rhein-Erft Tourismus e.V.

Drei-Flüs­se-Tour

lees meer
Grote fiets Ederauen fietsroute rit, © Reiner Schild

Ederauen Rad­weg

lees meer
Eifel Höhen Route - Oud gebouw, © Dominik Ketz

Ei­fel-Höhen-Rou­te

lees meer
Radeln entlang des Emsradweges, © Münsterland e.V.

Ems­rad­weg

lees meer
Auf dem Erft-Radweg ist das Wasser ein stetiger Begleiter, © Rhein-Erft Tourismus e.V.

Erft-fiets­rou­te

lees meer
Schloss Corvey in Höxter, © Kulturkreis Hoexter-Corvey gGmbH

Eu­ro­pa­rad­weg R1

lees meer