©
Ratingen ontdekken op de fiets, © KME M.Chardin

Ont­dek Ra­tin­gen met de fiets


Tex­tiel­mu­se­um, kas­te­len en burch­ten

Kas­te­len en burch­ten, his­to­ri­sche stads­ker­nen en rust­ge­ven­de na­tuur - dat al­les kan Ra­tin­gen u bie­den. Fiet­sers kun­nen via ver­schil­len­de the­ma-rou­tes de stad op steeds weer een an­de­re ma­nier be­le­ven.

Met circa 90.000 inwoners is Ratingen niet bijzonder groot. Het fietspadennetwerk van de mooie stad in het Neanderland hoeft zich niet te verstoppen en is definitief een tochtje waard. Want de routes brengen u zowel door een mooi landschap alsook naar architectonische en historische bezienswaardigheden.

De wegen slingeren hier onder andere voorbij aan bossen, weiden en meren en laten zien, dat Ratingen niet voor niets het groene hart van de regio wordt genoemd. Maar ook de industrie heeft hier zijn sporen achtergelaten. Niet op de laatste plaats is de textielfabriek Cromford, de eerste fabriek op het Europese continent, hier een bewijs van. In eerste instantie werd het als eerste mechanische katoenspinnerij buiten Engeland gebouwd, maar vandaag de dag is het een wereldwijd uniek museum, dat de verwerking van katoen tot het kant en klare garen op origineel nagebouwde machines uit de 18de eeuw toont en zodoende een unieke plek van industriecultuur is.

Thema-routes zorgen voor afwisseling.

Een overzicht over alle mogelijkheden en thema-routes, die voor fietsers rondom Ratingen ter beschikking staan, biedt een stadsplattegrond speciaal voor fietsers van de toeristeninformatie. Zo brengt bijvoorbeeld een route met de titel “Einkaufen auf dem Bauernhof” (winkelen op de boerderij) u naar verschillende boerderijen in de buurt. Andere routes gaan op hun buurt langs kastelen en burchten en doorkruisen mooie natuurreservaten.

De “Natur-Tour” (natuur-route) is met 45 kilometer de langste route. Bij deze route vergeet u gewoonweg, dat de levendige metropool Düsseldorf niet al te ver weg is. De “Technik-Route” (techniek-route) is op zijn beurt 20 kilometer lang en brengt u door de oostelijk gelegen voorsteden en door de stad naar verschillende technische instanties zoals molens of waterzuiveringsinstallaties.

Er werd speciaal voor families met kinderen een zes kilometer lange route bedacht. Langs deze route zijn verschillende speelmogelijkheden gesitueerd.

Wie tijdens een langere route slechts een ommetje naar Ratingen wil maken, kan het beste de Europa-Route nemen. Deze verbindt Düsseldorf en Niederrhein met de Nederlandse provincie Limburg en loopt van het oosten naar het westen. Hij is ongeveer 600 kilometer lang en loopt ook door het complete stedelijke gebied van Ratingen.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht


Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
65.0
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
-
Hoogtemeters omhoog
-
Hoogtemeters omlaag
-
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
-
  • Rondtocht
  • Geschikt voor families
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Ratingen ontdekken op de fiets, © KME M.Chardin

Meer informatie


Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »neanderland / Kreis Mettmann«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

Velden met een * zijn verplicht.

Ont­dek meer fiets­pa­den

Haus Rüschhaus in Münster, © Münsterland e.V.
©

100 Schlös­ser Rou­te

balkantrasse-die-bergischen-drei, © Die Bergischen Drei
©

Bal­kan­tras­se

Die Drei-Flüsse-Tour bietet herrliche Ausblicke ins Ahrtal, © Archiv Ahr Rhein Eifel Tourismus & Service GmbH
©

Drei-Flüs­se-Tour

Grote fiets Ederauen fietsroute rit, © Reiner Schild
©

Ederauen Rad­weg

Unterwegs im Zwillbrocker Venn, © Münsterland e.V.
©

Eu­ro­pa­rad­weg R1

Abteigaerten © I. Jansen Kulturland Kreis Hoexter, © I. Jansen Kulturland Kreis Hoexter
©

Klos­ter-Gar­ten-Rou­te

Möhnetal Radweg, © Sabrinity Radwelt
©

Möh­ne­tal-Rad­weg

Aussicht Ruhrtalradweg, © RuhrtalRadweg, Dennis Stratmann
©

Ruhr­tal­rad­weg