©
Aussicht in die niederrheinische Landschaft, © Pixabay

Nie­der­r­hein­rou­te

Com­for­ta­be­le we­gen op het plat­te land

Het lang­ste fiets­pa­den­net­werk in Duits­land ligt bij de Nie­der­r­hein: Op de vlak­ke we­gen van de Nie­der­r­hein­rou­te rij­den de fiet­sers com­for­ta­bel op de dij­ken van de rijn en op ge­as­fal­teer­de we­gen.

Het langste fietspadennetwerk in Duitsland ligt bij de Niederrhein. De Niederrheinroute heeft in totaal meer dan 2.000 kilometer aan wegen, die zich verdelen op de hoofdroute met 1.215 kilometer en 820 kilometer verbindingswegen. De goede bewegwijzering van de hoofdroute is heel eenvoudig te herkennen: Een blauw band symboliseert de Rijn, de rode punt geeft de richting aan. Een groene punt brengt de fietser op de secundaire wegen. Waar de hoofd- en secundaire wegen zich kruisen, vermelden de borden bovendien de afstand naar de dichtstbijzijnde plaats. Zo kunnen dagjesmensen spontaan op ieder moment hun richting veranderen.

Aangezien men een traject van 2.000 kilometer nauwelijks aan één stuk kan fietsen, zijn er tal van aanbevolen dag- of meerdaagse toeren. De Niederrheinroute gaat nagenoeg altijd op geasfalteerde bos- en veldwegen evenals langs de dijken van de Rijn. Op deze manier komt u langs tal van interessante plekken zoals molens, kastelen, herenhuizen en door historische dorpskernen. Een speciale bezienswaardigheid zijn natuurlijk het idyllische landschap van de Rijnooien en het uitzicht vanaf de dijken langs de oevers van de rivier.

Voor fietsers is het hoogtepunt op de evenementenkalender de Niederrheinische Radwandertag, die ieder jaar op de eerste zondag in juli plaats vindt op de Niederrheinroute. Sinds 2001 nemen 55 steden in de districten Wesel, Kleve, Heinsberg, Viersen en Neuss deel aan de Radwandertag en trekken per jaar tot wel 30.000 bezoekers aan.

Meer informatie:
Niederrheinischer Radwandertag jaarlijks op de eerste zondag in juli

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
1250.0
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
-
Hoogtemeters omhoog
-
Hoogtemeters omlaag
-
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
licht

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

NiederRheinroute family trip, © Niederrhein Tourismus GmbH
Die niederrheinische Landschaft besticht durch ihre Weite, © Pixabay
An der Niederrheinroute gibt es zahlreiche Windmühlen, © Pixabay

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Niederrhein Tourismus GmbH«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Ont­dek meer fiets­pa­den