dyllische wegen langs de rivier Weser-Radweg, © Peter Hübbe

We­ser-Rad­weg

Langs de ri­vier door het We­ser­berg­land tot aan de Noord­zee

Op weg naar het noor­den! Idyl­li­sche we­gen langs de ri­vier en rou­tes door het mid­del­ge­berg­te bren­gen de fiet­sers van het We­ser­berg­land tot aan de Noord­zee.

Op een afstand van meer dan 500 kilometer met goed aangelegde wegen loopt van het Weserbergland tot aan de Noordzee één van de populairste lange afstandsroutes in Duitsland: de Weser-Radweg. Meer dan 150.000 fietstoeristen per jaar fietsen de route langs de Weser. Dat zijn niet alleen ontspannen fietsers en families met kinderen, maar ook geoefende sportfietsers.

De Weser-Radweg weet vooral te overtuigen met zijn gevarieerde route, die veel tegenstellingen met elkaar verbindt: Idyllische wegen, die langs het water lopen gaan over in stukken die door het middelgebergte lopen. En de gepassioneerde fietser, die de fietsroute tot aan het einde volgt, wordt beloond met de stoere kust van de Noordzee.

Op hun weg van het Weserbergland tot aan de Noordzee kunnen de fietsers hoofdzakelijk comfortabel ver weg van de hoofdverkeerswegen en op goed aangelegde wegen fietsen. De gehele fietsroute is verdeeld in 15 afzonderlijke etappes - zo kan men de route individueel naar behoefte en natuurlijk naar kunnen en conditie plannen. De eerste zes etappes hebben een lengte van 185 kilometer en lopen door het Weserbergland. Hier trekken de vele kleine steden met vakwerkhuizen, burchten en kastelen de aandacht van fietsers en nodigen uit, een kleine pauze te maken.

De overige etappes gaan allemaal verder richting noorden, onder andere direct voorbij aan het Unesco-werelderfgoed Schloss Corvey. Vlak voor Minden opent Porta Westfalica de deuren voor de Weser in de Noord-Duitse vlakte. Langs de Mittelweser fiets men voorbij Nienburg en Verden, door polder- en veenlandschappen, waarbij men voortdurend weer voorbij rijdt aan schilderachtige wind- en watermolens. Verder naar het noorden, in de Hanzestad Bremen, is een bezoekje aan het stadhuis, dat eveneens op de Unesco-werelderfgoedlijst staat en de historische oude stadskern een echte aanrader, voordat u dan weer verder richting Noordzee en Cuxhaven rijdt.

Wie liever met een beetje minder inspanning wil genieten van het Weser-landschap, profiteert van een netwerk van 21 accu-vervangings- en 40 uitleenstations voor e-bikes. Dit ontziet uw eigen krachten als alternatief voor de gewone fiets. Hierbij wordt het natuurlijke trappen op de pedalen elektrisch ondersteund. Er bevinden zich tal van fietservriendelijke accommodaties en verblijven langs de route, voor een pauze of overnachting tussen de afzonderlijke etappes.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Google Maps wordt hier weergegeven. Als Google Maps wordt geaccepteerd, worden de gegevens doorgestuurd naar Google Maps.

Accepteer Google Maps
Lengte van de route in km
517
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
-
Hoogtemeters omhoog
759
Hoogtemeters omlaag
881
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
licht
  • Rondtocht
  • Geschikt voor families
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Blick auf das Unesco-Welterbe Corvey, © Kulturkreis Hoexter-Corvey gGmbH
dyllische wegen langs de rivier Weser-Radweg, © Peter Hübbe

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Weser-Radweg Infozentrale«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Ont­dek meer fiets­pa­den

Burg Hülshoff in Havixbeck, © Münsterland e.V.

100-Schlös­ser-Rou­te

lees meer
Fahrradtour durchs Grüne im Ahrtal, © Ahrtal Tourismus Bad Neuenahr Ahrweiler e.V.

Ahr-fiets­rou­te

lees meer
Die flachen Wege auf alten Bahntrassen machen die Balkantrasse zu einer gemütlichen Radstrecke, © Volker Barthel

Bal­kan­tras­se

lees meer
Aggertalsperre im Bergischen, © Maren Pussak Das Bergische

Ber­gi­sche Pa­no­ra­ma-fiets­rou­te

lees meer
Drie River Tour op de Rijn, © Rhein-Erft Tourismus e.V.

Drei-Flüs­se-Tour

lees meer
Grote fiets Ederauen fietsroute rit, © Reiner Schild

Ederauen Rad­weg

lees meer
Eifel Höhen Route - Oud gebouw, © Dominik Ketz

Ei­fel-Höhen-Rou­te

lees meer
Radeln entlang des Emsradweges, © Münsterland e.V.

Ems­rad­weg

lees meer
Auf dem Erft-Radweg ist das Wasser ein stetiger Begleiter, © Rhein-Erft Tourismus e.V.

Erft-fiets­rou­te

lees meer
Schloss Corvey in Höxter, © Kulturkreis Hoexter-Corvey gGmbH

Eu­ro­pa­rad­weg R1

lees meer