De dag van het evenement neemt reizigers mee naar een andere wereld, © Münsterland e.V., Philipp Foelting

Kas­te­len- en Burch­ten­dag

His­to­ri­sche strijd­to­ne­len in het Mün­ster­land op­nieuw be­le­ven

On­ge­veer 40 his­to­ri­sche ge­bou­wen vor­men zich op de Kas­te­len- en Burch­ten­dag in het Mün­ster­land om tot cul­tu­re­le cen­tra met een be­le­ve­nis­pro­gram­ma. Meer­de­re in­stel­lin­gen ne­men deel die an­ders niet voor het pu­bliek toe­gan­ke­lijk zijn. Spor­tie­ve gas­ten kun­nen zich aan­slui­ten bij een wan­del- of fiets­groep die van de ene naar de an­de­re büh­ne rei­zen.

De geschiedenis van een adellijke familie in de statige ridderzaal opsporen? De historische torenkamer tijdens een rondleiding verkennen? Of toch door de kasteeltuin wandelen terwijl je luistert naar innemende muziek? Dat is allemaal mogelijk op de Kastelen- en Burchtendag.

Elk jaar in de zomer openen ongeveer 40 plaatsen op een dag in juni hun poorten voor gasten die in een andere tijd willen duiken en tegelijk culturele hoogtepunten willen beleven. Sinds 2017 kunnen bezoekers aan het evenement indrukwekkende vestigen, prachtige herenhuizen, historische gebouwen en kloosters en belangrijke feodale burchten verkennen – waaronder ook plekken die anders niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Een nieuwe blik op bezienswaardigheden

De schatten van het cultuurrijke Münsterland tonen zich op deze dag in een nieuw gewaad: afzonderlijke stukken, zoals kasteelmuren, -grachten of torens zijn door middel van verlichting in scène gezet. Op de kasteelpleinen vinden lezingen, concerten en optredens plaats terwijl binnen de gebouwen kunsttentoonstellingen of interactieve evenementen wachten.

Wie niet met de auto van de ene plaats naar de andere wil rijden, kan zich bij een wandel- of fietsgroep aansluiten die monter van de ene naar de andere bühne reist. Meerdere groepen starten op verschillende momenten, ze rijden bijvoorbeeld langs kasteel Raesfeld, kasteel Cappenberg, burcht Hülshoff, klooster Bentlage, burcht Vischering of kasteel Nordkirchen. Er worden ook delen van de 100-kastelenroute met de 4 lussen aangedaan.

Periode: 16 juni 2024

www.muensterland.com/nl

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Op veel groen rondom de monumentale panden kan gepicknickt worden, © Münsterland e.V., Philipp Foelting
Kasteel Raesfeld is een geheime tip voor natuurliefhebbers en globetrotters, © Tourismus NRW e.V.
In het park van kasteel Nordkirchen kunnen bezoekers zich vergapen aan sculpturen, © Tourismus NRW e.V.
In het park van Burg Hülshoff bieden banken een prachtig uitzicht op de waterburcht, © Münsterland e.V., Philipp Foelting
Junker Jörg verkoopt vers gebakken brood aan de bakkersvitrine van Kasteel Vischering, © Münsterland e.V., Philipp Foelting

Zin in meer ont­dek­kin­gen?

Laat je in­spi­rie­ren...

De Zeche Hannover (Kolenmijn) in Bochum viert de ExtraSchicht., © RuhrTourismus / Kreklau

Events in Noor­drijn-West­fa­len

lees meer
Oude stad Münster , © @een_wasbeer-c-@een_wasbeer XD X3

Mün­ster

lees meer
Kasteel Altena, luchtfoto, © Tourismus NRW e.V.

Kas­te­len en burch­ten

lees meer