©
Stadskern Keulen, © Sanny Zoekt Geluk

Keu­len & Rhein-Erft-Kreis


Groot­ste­de­lij­ke flair ont­moet ro­man­tiek van wa­ter­burch­ten

Miljoenen bezoekers komen ieder jaar af op Duitslands populairste bezienswaardigheid: de Dom van Keulen is hét symbool van de grootste stad in Noordrijn-Westfalen en een belangrijk bouwwerk binnen de regio. Ook de Rhein-Erft-Kreis, die aan Keulen grenst, is bekend om zijn bijzondere bouwwerken: de kastelen Augustusburg en Falkenlust in Brühl staan net als de Dom van Keulen op de Werelderfgoedlijst van Unesco en vallen zowel bij geschiedenisfans als liefhebbers van klassieke muziek in de smaak. Want één keer per jaar vinden hier de Brühler Schlosskonzerte plaats in een historisch decor.

©
Slot Türnich, © Tourismus NRW e.V.

Burch­ten, kas­te­len en mo­lens

Fiets- en wandeltochten door de Rhein-Erft-Kreis zijn per definitie idyllisch: langs de weg op routes zoals de Wasserburgenroute verschijnen telkens burchten, kastelen en molens. De app QuoRadis navigeert fietsers met hun smartphone of tablet door het Rijnland en gaat bijvoorbeeld via de Erft- of de Rheinradweg.

©
Blick auf den Kölner Dom und den Rhein am Abend., © Udo Haake, KölnTourismus GmbH

Cul­tuur en shop­ping

De Rijnmetropool Keulen en de Rhein-Erft-Kreis staan bekend om hun prestigieuze musea, die opvallen met hun exposities van internationaal niveau. Naast het omvangrijke culturele aanbod biedt Keulen natuurlijk ook shopping en grootstedelijke flair. De Schildergasse, die samen met de Hohe Straße de centrale voetgangerszone van Keulen vormt, geldt als de drukst bezochte winkelstraat van Duitsland. Vergeleken hiermee maakt het Belgisches Viertel een kleine maar fijne indruk. In de hippe wijk van Keulen wisselen designwinkels, kleine cafeetjes en trendy bars elkaar af en geven een kijkje in de jonge cultuur van de stad. Bezoekers beleven de Rijnstad ook authentiek in de oude binnenstad, waar genieten van een lekkere Kölsch net zo hoort bij een geslaagd verblijf als een boottocht over de Rijn.

 • ©
  Bahnstation in Köln Ehrenfeld., © Bilderblitz / KölnTourismus GmbH
  ©
  Aussicht auf den Rheinauhafen, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH
  ©
  Die Badehalle in der Claudius Therme, © Claudius Therme GmbH & Co. KG
 • ©
  Schloss Loersfeld, Rhein-Erft-Kreis, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Slot Loersfeld, © Tourismus NRW e.V.
  ©
  Gasse in der Altstadt, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH
Severin von Hoensbroech, © Tourismus NRW e.V.
Timo Köbes Lommerzheim Köln, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.