©
Mit dem Kanu auf dem Rhein, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH

Keulen en Rhein-Erft-Kreis


Voor fans van de grote stad en natuurvrienden

Mondaine flair ontmoet de romantiek van waterkastelen: Keulen is een synoniem voor kunst, cultuur en shopping, terwijl de Rhein-Erft-Kreis weet te bekoren met natuur en historische kleine steden.

Miljoenen bezoekers vinden ieder jaar hun weg naar Duitslands meest favoriete bezienswaardigheid: De Dom van Keulen is het herkenningsteken van de grootste stad in Noordrijn-Westfalen en een belangrijk bouwwerk binnen de regio. Ook de Rhein-Erft-Kreis, die aan Keulen grenst, is bekend vanwege zijn bijzondere bouwwerken: De kastelen Augustusburg en Falkenlust in Brühl staan net zoals de Dom van Keulen op de Werelderfgoedlijst van Unesco en weten geschiedenisfans net zo te interesseren als vrienden van klassieke muziek. Want één keer per jaar vinden hier de Brühler Schlosskonzerte in historische coulisse plaats.

Natuur ontmoet geschiedenis

De bezoekers bewandelen historische paden als ze ook andere steden van de Rhein-Erft-Kreis bezoeken. De steden Alt-Kaster ziet er met zijn typische gevelhuizen, marktplaats, burchtruïne en stadsmuren nog altijd bijna hetzelfde uit als ten tijde van de middeleeuwen en ook Erfstadt-Lechenich heeft een bezienswaardig, historisch stadscentrum. De wandelaars gaan nog verder terug in het verleden als ze zich op een heel bijzondere route begeven: De Römerkanal-Wanderweg volgt de historische route van de waterleiding, die van Nettersheim tot aan het voormalige Colonia Claudia Ara Agrippinensium, het huidige Keulen, loopt.

Ook fietsers kunnen genieten van spannende thema-routes in de Rhein-Erft-Kreis; hiervoor bestaat zelfs een speciale app: QuoRadis navigeert fietsers met hun smartphone of tablet door het Rheinland en brengt ze bijvoorbeeld via de Erft- of de Rhienradweg op hun weg. Op fietsroutes en wandelpaden door de Rhein-Erft-Kreis is idylle gegarandeerd: Langs de rand van de route, zoals bij de Waterkastelen-route, ziet men steeds weer talrijke burchten, kastelen en molens.

Ook al zijn tal van fietsroutes en wandelpaden ook geschikt voor kinderen, verheugen de kleine familieleden zich waarschijnlijk toch het meeste op een bezoekje aan Phantasialand. In het populaire vrijetijdspark in Brühl staan snelle attracties en spannende thema-werelden te wachten op hun grote en kleine bezoekers. Daarnaast biedt de grote stad Keulen met zijn dierentuin, het Odysseum en Chocolademuseum nog meer excursiemogelijkheden voor families met kinderen.

Kunst, cultuur en shopping

De Rheinmetropool Keulen en de Rhein-Erft-Kreis staan bekend vanwege hun gerenommeerde musea, die met hun tentoonstellingen van internationaal formaat weten te bekoren. Het museum Ludwig geldt als één van de belangrijkste kunstmusea voor moderne kunst in Duitsland, het Kolomba is niet alleen een museum, maar ook een architectonisch hoogstandje en het Max-Ernst-museum bevindt zich in Brühl en is gewijd aan de beroemde dadaïst en surrealist. Ook bij de beurzen ART Cologne en lit.COLOGNE gaat het om de mooiste kunst en ook zij trekken ieder jaar duizenden bezoekers naar de Rijn. 

Naast het omvangrijke culturele aanbod biedt Keulen natuurlijk ook shopping en een mondaine flair. De Schildergasse, de samen met de Hohe Straße de centrale voetgangerszone van Keulen vormt, geldt als de drukst bezochte shoppingroute van Duitsland. In vergelijk hiertoe presenteert zich het Belgische Viertel klein maar fijn: In de scènewijk van Keulen vind je designwinkeltjes, kleine café's en hippe bars naast elkaar en die zorgen voor een kijkje in de jonge cultuur van de stad. Net zo authentiek beleven de bezoekers de Rijnstad in het oude centrum, waar het genot van een lekker Kölsch hoort bij een geslaagd verblijf, net zoals met een schip over de Rijn te varen.

www.koelntourismus.de | www.rhein-erft-tourismus.de

Reisinformatie:
Heenreis met het vliegtuig naar Flughafen Köln Bonn

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Mit dem Kanu auf dem Rhein, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH
Ansicht auf das Schloss Augustusburg, © Rhein-Erft Tourismus e.V. / photo Horst Gummersbach
Pause am Schloss Bedburg, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Aussicht auf den Rheinauhafen, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH
Panorama von Köln, © KölnTourismus GmbH
Gasse in der Altstadt, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH

Reisarrangementen Keulen

Sluiten

Bezienswaardigheden Keulen

Sluiten

Dom van Keulen

De meest favoriete bezienswaardigheid in Duitsland

De Dom is niet alleen het al van verre zichtbare herkenningsteken van Keulen, maar ook de meest favoriete bezienswaardigheid van Duitsland. Een highlight vormt een tocht over zijn daken.

lees meer
Das Museum Ludwig bei Nacht von Außen, © Rheinisches Bildarchiv Köln

Museum Ludwig in Keulen

Kunst van Picasso tot en met pop-art

Het Keulse museum heeft zich toegewijd tot de moderne kunst. Vooral de pop-art-verzameling is uitstekend.

lees meer
© Schokoladenmuseum Köln

Chocolademuseum Keulen

Een zoete verleiding in de Domstad langs de Rijn

In het Keulse Chocolademuseum kan de geschiedenis van de zoete zonde worden ontdekt en lekkere chocolade-heerlijkheden worden geproefd.

lees meer
Ansicht auf das Kolumba Museum in Köln, © Kolumba Köln, Helene-Binet

Kolumba Museum in Keulen

Katholiek kunstmuseum in een architectonisch meesterwerk

Kerk, museum, architectonisch hoogstandje: Het Kolumba Kunstmuseum van het aartsbisdom Keulen is geen gewoon gebouw, maar een weldoordacht gebouw met een geschiedenis.

lees meer
Fahrt auf der Black Mamba, © Kape Schmidt

Phantasialand Brühl

Neem een duik in de phantastische attractiepark-themawerelden

Uniek voor Phantasialand: Afrika, China, Mexico en Berlijn ontmoeten Mystery en Fantasy! Zes thema-werelden bieden een avontuurlijke reis met achtbanen, wildwaterbanen & co.

lees meer

Fiets- en Wandelroutes Keulen

Sluiten
Der Oelchenshammer, der zum LVR-Industriemuseum Kraftwerk Ermen & Engels gehört, ist die letzte wasserbetriebene Schmiede im Oberbergischen Land., © LVR Industriemuseum

Industriële cultuur in het Rheinland op de fiets

Fietsroute verbindt LVR-industriemusea

Op de Radweg der Industriemuseen (fietsroute van de industriële musea) kun je je eigen papier maken, afdalen in een turbinekelder en het toelatingsexamen afleggen om leerling in de ijzer- en staalindustrie te worden.

Moeilijkheidsgraad: licht

lees meer
© Archiv Ahr Rhein Eifel Tourismus & Service GmbH

Drei-Flüsse-Tour

Fietsroute met hetzelfde begin- en eindpunt langs Rijn, Ahr en Erft

Deze fietsroute met hetzelfde begin- en eindpunt verbindt niet alleen de rivieren Rijn, Ahr en Erft, maar ook grote steden met historische dorpskernen en Romeinse nederzettingen met burchten uit de tijden van de ridders.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer

Wat is in de buurt?


Bekijk de kaart

Reisinformatie


Jouw weg naar Noordrijn-Westfalen