©
Mit dem Kanu auf dem Rhein, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH

Keulen en Rhein-Erft-Kreis


Voor fans van de grote stad en natuurvrienden

Mondaine flair ontmoet de romantiek van waterkastelen: Keulen is een synoniem voor kunst, cultuur en shopping, terwijl de Rhein-Erft-Kreis weet te bekoren met natuur en historische kleine steden.

Miljoenen bezoekers vinden ieder jaar hun weg naar Duitslands meest favoriete bezienswaardigheid: De Dom van Keulen is het herkenningsteken van de grootste stad in Noordrijn-Westfalen en een belangrijk bouwwerk binnen de regio. Ook de Rhein-Erft-Kreis, die aan Keulen grenst, is bekend vanwege zijn bijzondere bouwwerken: De kastelen Augustusburg en Falkenlust in Brühl staan net zoals de Dom van Keulen op de Werelderfgoedlijst van Unesco en weten geschiedenisfans net zo te interesseren als vrienden van klassieke muziek. Want één keer per jaar vinden hier de Brühler Schlosskonzerte in historische coulisse plaats.

Natuur ontmoet geschiedenis

De bezoekers bewandelen historische paden als ze ook andere steden van de Rhein-Erft-Kreis bezoeken. De steden Alt-Kaster ziet er met zijn typische gevelhuizen, marktplaats, burchtruïne en stadsmuren nog altijd bijna hetzelfde uit als ten tijde van de middeleeuwen en ook Erfstadt-Lechenich heeft een bezienswaardig, historisch stadscentrum. De wandelaars gaan nog verder terug in het verleden als ze zich op een heel bijzondere route begeven: De Römerkanal-Wanderweg volgt de historische route van de waterleiding, die van Nettersheim tot aan het voormalige Colonia Claudia Ara Agrippinensium, het huidige Keulen, loopt.

Ook fietsers kunnen genieten van spannende thema-routes in de Rhein-Erft-Kreis; hiervoor bestaat zelfs een speciale app: QuoRadis navigeert fietsers met hun smartphone of tablet door het Rheinland en brengt ze bijvoorbeeld via de Erft- of de Rhienradweg op hun weg. Op fietsroutes en wandelpaden door de Rhein-Erft-Kreis is idylle gegarandeerd: Langs de rand van de route, zoals bij de Waterkastelen-route, ziet men steeds weer talrijke burchten, kastelen en molens.

Ook al zijn tal van fietsroutes en wandelpaden ook geschikt voor kinderen, verheugen de kleine familieleden zich waarschijnlijk toch het meeste op een bezoekje aan Phantasialand. In het populaire vrijetijdspark in Brühl staan snelle attracties en spannende thema-werelden te wachten op hun grote en kleine bezoekers. Daarnaast biedt de grote stad Keulen met zijn dierentuin, het Odysseum en chocolademuseum nog meer excursiemogelijkheden voor families met kinderen.

Kunst, cultuur en shopping

De Rheinmetropool Keulen en de Rhein-Erft-Kreis staan bekend vanwege hun gerenommeerde musea, die met hun tentoonstellingen van internationaal formaat weten te bekoren. Het museum Ludwig geldt als één van de belangrijkste kunstmusea voor moderne kunst in Duitsland, het Kolomba is niet alleen een museum, maar ook een architectonisch hoogstandje en het Max-Ernst-museum bevindt zich in Brühl en is gewijd aan de beroemde dadaïst en surrealist. Ook bij de beurzen ART Cologne en lit.COLOGNE gaat het om de mooiste kunst en ook zij trekken ieder jaar duizenden bezoekers naar de Rijn. 

Naast het omvangrijke culturele aanbod biedt Keulen natuurlijk ook shopping en een mondaine flair. De Schildergasse, de samen met de Hohe Straße de centrale voetgangerszone van Keulen vormt, geldt als de drukst bezochte shoppingroute van Duitsland. In vergelijk hiertoe presenteert zich het Belgische Viertel klein maar fijn: In de scènewijk van Keulen vind je designwinkeltjes, kleine café's en hippe bars naast elkaar en die zorgen voor een kijkje in de jonge cultuur van de stad. Net zo authentiek beleven de bezoekers de Rijnstad in het oude centrum, waar het genot van een lekker Kölsch hoort bij een geslaagd verblijf, net zoals met een schip over de Rijn te varen.

www.koelntourismus.de | www.rhein-erft-tourismus.de

Reisinformatie:
Heenreis met het vliegtuig naar Flughafen Köln Bonn

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Mit dem Kanu auf dem Rhein, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH
Aquädukt Mechernich am Römerkanal-Wanderweg im Rhein-Erft-Kreis, © Natalie Glatter
Ansicht auf das Schloss Augustusburg, © Rhein-Erft Tourismus e.V. / photo Horst Gummersbach
Pause am Schloss Bedburg, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Aussicht auf den Rheinauhafen, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH
Panorama von Köln, © KölnTourismus GmbH
Gasse in der Altstadt, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH
Kolumba Museum Köln, © Kolumba Köln, Helene-Binet

Wat is in de buurt?


Bekijk de kaart

Reisinformatie


Jouw weg naar Noordrijn-Westfalen

Flugzeuge auf dem Vorfeld, © Andreas Wiese, Flughafen Düsseldorf
©

Heenreis met het vliegtuig

Hohenzollernbrücke in Köln, © Wolfgang Bollmann
©

Heenreis met de trein

Anreise via Auto, © pixabay.com
©

Heenreis met de auto