Natuurwonder


Natuurlijk romantisch

Noordrijn-Westfalen is niet alleen bijzonder groen, maar heeft ook nog andere natuurlijke kleuren in zijn assortiment: zo kleurt het Zwillbrocker Venn in het Münsterland regelmatig roze. De oorzaak hiervan is de meest noordelijke broedende flamingo-kolonie van Europa. De Eifel kleurt op zijn beurt helder geel, als het in de lente wordt bedekt met een zee van wilde narcissen en later in het jaar de brem bloeit. Spannende grotten in het Sauerland, mysterieuze rotsformaties in het Teutoburgerwoud, wilde wisenten in Siegerland-Wittgenstein evenals de plek waar de Neanderthaler werd gevonden, zijn eveneens plekken met prachtige kleuren.

Flamingos Zwillbrock, © Biologische Station Zwillbrock e. V.

Wild Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is niet alleen bijzonder groen, maar ook tamelijk wild en kleurrijk. Wie hier op weg gaat door de natuur, kan met de één of andere verrassing rekenen.

lees meer
Die Herde der Wisent-Wildnis, © Wisent Welt Wittgenstein

Wisent wereld Wittgenstein

Wees te gast bij de rustige giganten: in de Wittgensteiner bossen kun je de wisent in vrije wildbaan ontmoeten of heel dicht bij hem komen in zijn verblijf in de Wisent wildernis.

lees meer
Werksgelände von Rheinkalk am Steinbruch Prangenhaus, © Kreis Mettmann

Het Neandertal

Een bezoek aan het Neandertal is als een reis in het verleden van mens en natuur: dieren uit de IJstijd zijn hier net zo aan te treffen als de sporen van de beroemde Neanderthaler.

lees meer
Der Rursee im Nationalpark Eifel, © Nationalpark Eifel - Nationalparkverwaltung

Het Nationalpark Eifel

Wilde katten, zwarte ooievaars en een zee aan bloeiende wilde narcissen; het enige nationaal park in Noordrijn-Westfalen is een paradijs voor de natuurliefhebber.

lees meer
Getreidefeld auf der Genussroute, © Münsterland e.V.

De natuur-genot route

Voor fietsende connaisseurs is de natuur-genot route in het Münsterland de perfecte combinatie. Want de idyllische fietsroute verbindt natuurlijke belevenissen met regionale heerlijkheden.

lees meer