Houten loopbrug van het grote veen in Lübbecke, © Leo Thomas

Slecht­weer­da­gen


Een lief­des­ver­kla­ring aan het slech­te weer

Toegegeven, bij regenachtig weer, wind en kou denkt men niet meteen aan uitstapjes in de frisse lucht. En misschien kost het wat moeite om zich dik in te pakken, een regenjas en rubberen laarzen aan te trekken en gewoon te doen wat men normaal in de zon en bij aangename temperaturen doet. Maar ook een regendag in de zoo, een citytrip met slechtweergarantie of een wandeling in een lagedrukgebied kunnen leuk zijn en zijn vaak maar half zo erg. Geef wintermoeheid geen kans – met onze snelle tips voor slechtweerdagen. 

Marmot in de dierentuin Olderdissen in Bielefeld, © Johannes Höhn

Al­leen in de zoo


Tip 1

Geen zoektocht naar een parkeerplaats, lege paden en een goede blik op alle dieren: dit is de kans om de zoos en dierenparken in jouw NRW voor jezelf te hebben. In tegenstelling tot de drukte op mooie zomerdagen heerst hier in de winter een ontspannen sfeer en lijkt alles een beetje te vertragen. En als men zich moet opwarmen, vindt men zeker een plekje in het tropische huis.

Sarah Morris Wandmosaik Düsseldorf, © Nina Hüpen-Bestendonk

Düs­sel­dorf in de re­gen


Tip 2

Paraplu in de bagage en wegwezen: Nina neemt je mee naar Düsseldorf en toont je haar favoriete plekken en ontdekkingen die zelfs in de regen leuk zijn. Voor een eerste overzicht is een HoppOn HoppOff bij dit weer bijzonder geschikt: terwijl men het zich comfortabel maakt, daalt de regen neer op het dak en kan men de hoogtepunten van de stad bekijken zonder nat te worden.

Burgruine Drachenfels im Naturpark Siebengebirge, © Tourismus NRW e.V.

Mys­tiek in het Sie­ben­ge­bir­ge


Tip 3

In plaats van weidse vergezichten is er uitzicht op opkomende mist, het landschap lijkt magisch en wandelaars voelen zich heel dicht bij de verhalen rond de legendarische Drachenfels: de mystieke sfeer van het Siebengebirge is ideaal voor een slechtweerwandeling. Waarom de Beethoven wandelroute niet eens proberen – men zal er zeker niet bevriezen van de hoogtemeters.

Hagemeister stapt door het Kneipp bad, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.

Bloots­voets in het bos


Tip 4

Het is al ijskoud buiten en nu ook nog op blote voeten het koude water in? Zeker, want de Kneippkuur versterkt niet alleen het afweersysteem van het lichaam, maar is ook erg leuk. In ooievaarsloop gaat het door het loopbad, langs het Kneipp-pad rond het Kneipp-kuuroord Olsberg. Laat je inspireren tot een Kneippwandeling door Gudrun Hagemeister, die altijd op pad is in de bossen van het Sauerland – ongeacht het weer en ongeacht het seizoen.

Naturschutzgebiet großes Torfmoor, © Johannes Höhn

Er­op uit in de na­tuur


Tip 5

Klaar voor een avontuur in de natuur? Wil je de krachten van de natuur trotseren en is geen weer te min? Ga dan de natuur in – in de twaalf natuurparken of het Nationaal Park Eifel in NRW. Aan het eind van de dag zal men trots zijn dat men het innerlijke obstakel heeft overwonnen – en de knusse warme sofa zal nog gezelliger aanvoelen.

Meer kor­te tips voor kor­te trips

Klik hier!

Hangbrug bij Kühhude op Rothaarsteig, © Rothaarsteigverein, Björn Hänssler

Bij­zon­de­re brug­er­va­rin­gen

lees meer
Wahner Heide, Köln, © Frank Mertens, frankmphotography

Na­tuuroa­sen in de stad

lees meer
Sterren in de Eifel, © Harald Bardenhagen

Ster­ren en vreem­de pla­ne­ten

lees meer
Kasalla op het podium bij Jeck im Sunnesching in Keulen , © Julian Huke Photography

Het he­le jaar car­na­val

lees meer