Blick auf den Medienhafen in Düsseldorf, © Tourismus NRW e.V.

Düs­sel­dorf voor fa­mi­lies

Sta­dral­lye voor kin­de­ren, een be­zoek aan de ker­mis en rad­slag-toer­nooi la­ten kin­der­ogen stra­len

Met kin­de­ren naar de kunst- en mo­de­me­tro­pool? Na­tuur­lijk! De klein­tjes heb­ben met de sta­dral­lye, een be­zoek aan de ker­mis of het ma­ri­o­net­ten-the­a­ter ook veel ple­zier.

Met kinderen naar de kunst- en modemetropool Düsseldorf ? Natuurlijk, want behalve winkelen op de Königsallee  en een bezoekje aan de Kunstsammlung NRW  is er ook nog genoeg te doen in de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar ook kinderen veel plezier bij hebben.

Een helemaal voor de kinderen ontwikkelde stadrallye  maakt van de anders zo saaie stadrondleiding ook een avontuur voor de kleine bezoekers van de grote stad. De rond twee uur durende rondleiding gaat voorbij aan interessante huizen, monumenten, fonteinen en bezienswaardigheden. Hierbij is de opdracht, zo veel mogelijk vragen te beantwoorden, om aan het einde een woord als oplossing voor een prijsvraag te vinden. De antwoorden vindt men onderweg. Een kleurig gemarkeerde beschrijving op de stadsplattegrond wijst de weg. De havenrallye  werkt volgens hetzelfde principe en loopt door de Medienhafen met zijn bekende Gehry-gebouwen en de Rheinturm. Beide routes zijn geschikt voor kinderen tussen acht en twaalf jaar oud. De benodigde papieren voor de stadrallye en de havenrallye kan men online maar ook bij de toeristeninformatie verkrijgen.

Suikerspin, reuzenrad en veel vrolijk gekleurde lampjes: Wat is er mooier dan een bezoek aan de kermis met het hele gezin? In Düsseldorf is er zelfs twee keer per jaar een kermis. De Düsseldorfer Kirmes  is de grootste kermis langs de Rijn en vindt ieder jaar in juli plaats. En in september nodigt de kermis in Haan uit, een ommetje te maken over het grote en vrolijke volksfeest in de binnenstad van Haan.

Kleine sporters kunnen tijdens het jaarlijks door het Alde Düsseldorfer Bürgergesellschaft  georganiseerde radslag-toernooi kijken wie de beste is. Het traditionele toernooi voor kinderen tot maximaal 13 jaar bestaat sinds de jaren 30 van de vorige eeuw en is terug te voeren op de overwinning van de bewoners van Düsseldorf over de aartsbisschop van Keulen tijdens de Slag bij Woeringen, meer dan 800 jaar geleden. Toentertijd hebben kinderen in de stad van puur plezier radslagen gemaakt - en dat doen ze vandaag de dag ook nog. Afhankelijk van de leeftijd moeten de kinderen tijdens het toernooi een afstand van 15 tot 20 meter zo snel mogelijk en technisch zonder fouten afleggen met op elkaar volgende radslagen. De aanmelding voor een deelname is alleen mogelijk via de scholen, bezoekers zijn echter van harte welkom.

Eerste theaterbelevenissen voor kinderen biedt het Düsseldorfer Marionetten-Theater in het prachtige Palais Wittgenstein in de Düsseldorfer Carlstadt. De van hout gemaakte poppen brengen hier marionetten-klassiekers zoals “Jim Knopf en Lukas der Lokomotivführer”, maar ook pretentieuzere stukken zoals “Midzomernachtsdroom” van Shakespeare op de bühne. Veel van de stukken zijn daarom bijzonder geschikt voor oudere kinderen vanaf acht jaar.

Een museum dat geschikt is voor kinderen en dat zich bezig houdt met natuur en dieren, vinden families in de Aquazoo/Löbbecke-museum. Hier gaat het niet om saai theorie, maar kunnen de kleine gasten rond 500 verschillende soorten dieren live beleven en ook nog eens veel wetenswaardigheden rondom het onderwerp evolutie, bescherming van de diverse soorten en de levensruimte van de dieren te weten komen. 

www.duesseldorf-tourismus.de

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Die Größte Kirmes am Rhein, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
Rally für Kinder, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH / Markus Röhrich
Spazieren an der Promenade, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Meer informatie

Nu ontdekken!