©
Ansicht auf die Wuppertaler Schwebebahn, © ccvision

De Ber­gi­sche drie voor fa­mi­lies

Ex­cur­sie­tips voor Wup­per­tal, Rem­scheid en So­lin­gen

On­ze fa­mi­lie­tips voor de drie ste­den van het noor­de­lij­ke Ber­gi­sche Land: hier kun­nen fa­mi­lies een spor­tie­ve, beest­ach­ti­ge of mid­del­eeuw­se ex­cur­sie ma­ken.

Wuppertal: met de zweeftrein in de Zoo Wuppertal

Een bezoekje aan de dierentuin en een ritje met de zweeftrein van Wuppertal zijn uitstapjes, waar kinderen vast en zeker van onder de indruk zullen zijn. In de grootste stad van de Bergische drie kan dat heel makkelijk met elkaar gecombineerd worden: de Zoo Wuppertal heeft een verbinding met de zweeftrein en kan zo ideaal met het buitengewone verkeersmiddel worden bereikt. In de dierentuin zorgen dan onder andere de pinguïns voor een heel bijzondere dierentuinbelevenis: door een 15 meter lange acrylglas tunnel kunnen bezoekers de zwem- en duikkunsten van de dieren vanuit een bijzonder perspectief zien.
www.die-bergischen-drei.de/zweeftrein

Sportieve families kunnen in Wuppertal genieten van een ritje met de draisine. Er passen vier personen op een van de spoorrijtuigen, dat net zoals een fiets al trappelend door spierkracht wordt aangedreven. Met de juist conditie gaat het op deze manier snel door het Bergische boslandschap, diens oorspronkelijke natuur herinnert aan tijden van weleer, toen de Bergische rover Karl Biebighäuser hier van zich liet horen.
www.wuppertrail.com

Families kunnen in Wuppertal ook sportief zijn op het water. Op de Wupper biedt een voormalig wereldkampioen in wild water kano ook voor families geschikte kanotoeren door het rivieren- en cultuurlandschap van het Bergisches Land. Met een beetje geluk kunnen kleine natuurvrienden hier zelfs de zeldzame ijsvogel zien.
www.wupperkanu.de

Van Wuppertal uit komt de fietser ook terecht op een bijzondere, voor families geschikte fietsroute: De Balkantrasse loopt van hier tot aan Leverkusen en slingert hierbij over uitgerangeerde treintrajecten. Zo kan zelfs het heuvelachtige gebied rondom de Bergische drie met geringe hellingen vanaf de fiets worden verkend. Drie andere fietsroutes behoren eveneens tot het nieuw ontstane netwerk van de Bergische panorama-fietsroutes.
www.die-bergischen-drei.de/panorama-fietsroutes

Op Schloss Burg in Solingen

Op Schloss Burg in Solingen mogen kleine bezoekers nog in de huid kruipen van echte ridders. In de grootste opnieuw opgebouwde kasteelomgeving van West-Duitsland kun je in de ridderzaal, de kemenade en de kapel het middeleeuwse leven voelen en tijdens de vooral gedurende de zomer plaats vindende ridderspelen en kasteelbelevenissen samen met de familie in de huid van de ridders, edele dames en wedstrijden kruipen. Het jaarlijks plaats vindende kinderfeest biedt van poppentheater tot en met kinderschminken tal van spannende en leuke evenementen voor kleine bezoekers.
www.die-bergischen-drei.de/schloss-burg

Müngstener Brückenpark

De hoogste spoorbrug van Duitsland verbindt Solingen met Remscheid. Op een hoogte van 107 meter scheiden slechts acht kilometer de beide steden van elkaar, waarvan 500 meter kunnen worden afgelegd over de brug. Voor families is het uitzicht vanaf deze brug echter ook de moeite waard: Het Müngstener Brückenpark aan de voet van de brug biedt niet alleen natuurbelevenissen en achtergronden over de industriële geschiedenis en ingenieurskunst, maar ook grote spel- en picknickgebieden, een midgetgolfbaan, een spel- en bewegingspad evenals een zwevende veerboot en het “Müngstener Rätsel”, dat vooral erg leuk is voor kinderen. Bijzonder leuk voor grote families: de entree tot het park is geheel gratis. Één keer per jaar vindt bovendien het Müngstener Brückenfest plaats, waarbij onder andere historische stoomlocomotieven grote en kleine bezoekers weten te bekoren.
www.die-bergischen-drei.de/brueckenpark-muengsten

 

Kaart van NRW

Meer in­for­ma­tie

Nu ontdekken!

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Mittelaltermarkt auf Schloss Burg, © Kristine Löw / Bergische Entwicklungsagentur
Gemeinsame Fahrt auf den Schienen, © Kristine Löw / Bergische Entwicklungsagentur
Ansicht auf die Brücke im Gebirge, © Carsten Hahn
Ansicht auf die Wuppertaler Schwebebahn, © ccvision