©
Familienausflug in einen Kletterpark, © Interakteam

Het Teu­to­bur­ger­woud voor fa­mi­lies

Het groot­ste open­lucht­mu­se­um in Duits­land en nog veel meer

Kaart van NRW

On­ze fa­mi­lie­tips voor het Teu­to­bur­ger­woud: hier be­vindt zich het groot­ste open­lucht­mu­se­um van Duits­land; ook de na­tuur wil door fa­mi­lies met kin­de­ren wor­den ont­dekt.

Families met kinderen vinden in het Teutoburgerwoud een grote keuze aan excursiedoelen. Wie bijvoorbeeld interesse heeft in mijnbouw, kan een bezoekje brengen aan de bezoekersmijn Kleinenbremen, een vroegere ijzerertsmijn in Porta Westfalica. Tijdens een tocht door de mijn kunnen bezoekers niet alleen een diepe kijk in de mijn, maar ook in de geschiedenis van de mijn en het werk van de mijnbouwers krijgen.
www.bergwerk-kleinenbremen.de

Tijdens mooi weer zijn kanotochten op de Bega, Werre, Weser, Diemel en Lippe een mooi alternatief. Wie op deze rivieren peddelt of gewoon laat drijven, beleeft de regio vanuit een heel nieuwe invalshoek. Professionele aanbieders begeleiden u op wens tijdens de toeren, die tussen een paar uur en meerdere dagen kunnen duren. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad zijn ze ook uitermate geschikt voor kinderen.
www.teutoburgerwald.de

Het LWL-Freilichtmuseum in Detmold, het grootste openluchtmuseum in Duitsland, is populair bij families. Bezoekers kunnen hier te voet of met paard en wagen op reis gaan door de tijd. Meer dan 100 originele huizen, boerderijen en werkplaatsen, maar ook regionale huisdieren zoals de Sennerpaarden of Lippeganzen laten het leven in Westfalen tussen de 16e en 20e eeuw weer tot leven komen.
www.lwl.org

In Bad Wünnenberg staat een belevenis-blote voeten-pad klaar voor kleine ontdekkers. De ongeveer één kilometer lange weg gaat over warme boomschors, kiezelstenen en gazon, door modderige leem en een kleine beek. Het highlight, in het bijzonder voor kinderen, is de houten hangbrug, die moet worden bewandeld. Vanaf een 24 meter lange houten steiger, die midden door het moeras loopt, heeft men bovendien een mooi uitzicht op de roeivijver.
www.bad-wuennenberg.de

Ook bij de Ems-Erlebniswelt in Schloss Holte-Stukenbrock gaat alles over het water. In de belevenistuin kan de Ems met alle zintuigen worden beleefd. Op het interactieve belevenis-indoor-parcours kunnen mysteries rondom de rivier worden verkend. Het belevenis-parcours bevindt zich in een voormalige pastorij, waar bezoekers ook nog eens kunnen overnachten.
www.ems-erlebniswelt.de

Openingstijden:

Voor bezoekers toegankelijke mijn:

weekeinde: van 11.30 – 17.30 uur
van dinsdag tot en met donderdag (alleen met aanmelding): 11.30 - 17.30 Uhr
Tijdens de zomervakantie in Noordrijn-Westfalen ook geopend op vrijdagen.

LWL-Freilichtmuseum:

van april tot en met oktober:
van dinsdag tot en met zondag evenals op feestdagen: van 9.00 - 18.00 uur

EmsErlebniswelt:

April bis Oktober:
van dinsdag tot en met vrijdag: van 15.00 - 17.00 uur
Wochenende: van 10.00 - 17.00 uur

maart en november:
Wochenende: 10.00 - 17.00 Uhr

Impressies & video's

Lass Dich in­spi­rie­ren: Dein NRW in Bil­dern

Famlienausflug in der Klosterregion, © Teutoburger Wald Tourismus / Kulturland Kreis Höxter / F.Grawe
Traumsommer am Alten Forstamt, © Ferienwohnung Altes Forsthaus / Wichert
Familienausflug in einen Kletterpark, © Interakteam
Wildwaterglijbaan "Pottwal" in Potts Park Minden, © Potts Park