©
Drei Täler Tour - Wilder Wanderweg, © BSW, Kristine Löw

Drei-Täler-tocht

Wan­de­ling op de his­to­ri­sche in­du­stri­ë­le rou­te

His­to­ri­sche ha­mer­in­stal­la­ties en slijp­ste­nen her­in­ne­ren aan het in­du­stri­ë­le ver­le­den van de Drei-Täler-tocht.

Moeilijk voor te stellen: Waar Eschbach, Morsbach en Wupper kletteren en stromen, was ooit de industrialisering in Europa langzaam in opmars. De beken met een rijke geschiedenis dreven hamerinstallaties, slijpstenen en blaasbalgen van smederijvuren aan. Met de uitvinding van de stoommachine was de waterkracht niet meer van belang. De industrie werd verplaatst naar de heuvels en werd aangesloten aan een spoornetwerk. De spoorlijnen zijn allang buiten bedrijf gesteld en bieden tegenwoordig vrijetijdsvertier.

Waar hamers de maat aangaven

De in totaal 27 kilometer lange Drei-Täler-tocht brengt je daarheen, waar in de 15e eeuw gereedschap werd geproduceerd en waar zich tegenwoordig natuurreservaten bevinden. Relicten uit vergane tijden zijn her en der nog aan te treffen langs de route, zoals bijvoorbeeld in het kleine dorpje Zurmühle, waar nog steeds hamervijvers en oeroude hamers te vinden zijn.

Afkorten toegestaan

Het wandelpad gaat bergopwaarts richting Schloss Burg. Hier heb je een fantastisch uitzicht op de beboste heuvels en dalen van het Bergisches Land, voordat je weer steil bergaf gaat richting Unterburg.
Wie de beklimming naar Schloss Burg en de steile afdaling naar Unterburg te moeizaam vindt, kan bij de Luhnshammer verder de Erlebnisweg Eschbach (belevenispad) volgen, die in Unterburg bij het monument voor de Brezelmann eindigt. Hier in Unterburg komen beide wandelpaden weer bij elkaar uit.

 

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
27.0
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
305
Hoogtemeters omhoog
530
Hoogtemeters omlaag
460
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
-

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Die Bergischen Drei - Bergisches Land Tourismus Marketing e.V.«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Al­le wan­del­pa­den in NRW