©
wandelaar op Viadukt-Wanderweg, © Gemeinde Altenbeken

Vi­a­dukt-Wan­der­weg

De per­fec­te rou­te voor trein­fans

Hier staat het spoor cen­traal: Wie op de Vi­a­dukt-Wan­der­weg wan­delt, wordt be­loond met fan­tas­ti­sche uit­zich­ten op het in­druk­wek­ken­de trein­tra­ject.

Altenbeken aan de voet van het Eggegebergte in het Teutoburgerwoud geldt bij treinfans allang als een waar kleinood: Steeds meer gasten uit heel Duitsland en het Europese buitenland komen hierheen, om de treintraditie van de plaats op de grond te gaan. Het indrukwekkende spoorviaduct, de grootste stenen spoorbrug van heel Europa, maar ook de stations, het treindriehoek en de 044-museum stoomlocomotief midden in het dorp zijn zichtbare getuigen.

De ongeveer 30 kilometer lange Viadukt-Wanderweg rondom Altenbeken combineert trein- en natuurbelevenissen. Steeds weer krijgt men tijdens de wandeling een fantastisch uitzicht op het machtige spoorviaduct. Een bijzondere tip is een bezoek tijdens de avonduurtjes, want dan wordt het viaduct omgetoverd tot lichtkunstwerk en vormt zo niet alleen voor fotografen een indrukwekkend beeld. Bijzonder indrukwekkende plaatjes kunnen gedurende de hele dag vanaf een uitzichtplatform boven het viaduct worden gemaakt.

Maar niet alleen het viaduct is indrukwekkend, ook langs de rest van de route bevinden zich mooie bezienswaardigheden, bijvoorbeeld de “kleine broer” van het Altenbekener viaduct, het “Kleine Viadukt”, dat echter niet minder spectaculair in het Tal der Dune staat. Vooral voor kinderen wordt het spannend, als men de 200 meter lange tunnel van het treintraject mag doorkruisen.

Maar niet alleen voor avonturiers en mooie uitzichten wordt tijdens de wandelroute door het Teutoburgerwoud gezorgd, maar ook voor comfortabele pauzes, bijvoorbeeld in boerderij-café's of in een Biergarten in een voormalig klooster.

De Deutscher Wanderverband is onder de indruk van de route. Hij heeft de Viadukt-Wanderweg reeds meerdere malen het predicaat “Qualitätsweg Wanderbares Deutschland” verleend. 

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
29.4
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
8

Hoogste punt in meter
362
Hoogtemeters omhoog
640
Hoogtemeters omlaag
640
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
licht
  • Rondtocht
  • Geschikt voor families
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

wandelaar op Viadukt-Wanderweg, © Gemeinde Altenbeken
Das beeindruckende Viadukt gab dem Wanderweg seinen Namen, © Foto Ruhr Tourismus GmbH / Ziese

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Tourist-Information Altenbeken«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Wan­de­lar­ran­ge­men­ten in het Teu­to­bur­ger­woud

Laat je in­spi­re­ren

Al­le wan­del­pa­den in NRW