©
Extertal Burg Sternberg, © Gemeinde Extertal

Han­sa­weg

Tij­dens het wan­de­len in het Teu­to­bur­ger­woud ge­nie­ten van pa­no­ra­ma's en zout­bron­nen

Pa­no­ra­ma-uit­zicht, zout­bron­nen en Mar­ta Her­ford: De Han­sa­weg in het Teu­to­bur­ger­woud biedt wan­de­laars na­tuur, rust en cul­tu­re­le hoog­te­pun­ten.

De Hansaweg in het Teutoburgerwoud heeft zijn naam vanwege de ligging: Hij verbindt de voormalige Hanzesteden Herford en Hameln. Met een lengte van 72 kilometer komt hij bovendien voorbij aan de steden Bad Salzuflen, Lemgo en Extertal.

De reeds rond 1930 aangelegde weg, die het keurmerk “Kwaliteitspad Wandelbaar Duitsland” heeft ontvangen, begint bij het station van Herford en loopt in eerste instantie langs de rivier de Werre. In Herford, waar anno 789 het oudste Saksische vrouwenklooster werd gesticht en Wittekind Keizer Karel van de Franken het hoofd bood, staat tegenwoordig de gotische sacraalarchitectuur naast één van de meest innovatieve museumgebouwen ter wereld: Het door architect Frank Gehry ontworpen Museum Marta Herford.

Voorbij aan het Kurpark Bad Salzuflen, dat door zijn heilzame zoutbronnen lucht en water zoals aan de zee biedt, wordt de weg vervolgens de Höhenweg met steeds wisselende mooie uitzichten. Wij raden u aan in Lemgo de oude stadskern te bezoeken. De oude Hanzestad Lemgo weet met zijn bijzondere bouwkunst te overtuigen. De flair van de Renaissance en de idylle zorgen ervoor, dat de stad een favoriet doel voor toeristen is. De markt met stadhuis, het met de hand gesneden Junkerhaus, het Hexenbürgermeisterhaus en het Weserrenaissance-museum behoren tot de highlights van de stad.

In Dörentrupp op de Steinberg bereikt u met een hoogte van 395 het hoogste punt van de wandeling. Een bijzonderheid in het “Dorp der dieren” zijn de oude, met uitsterven bedreigde huisdierrassen, die op enkele boerderijen weer worden gehouden. Als het goed weer is, heeft u hier een 360° uitzicht op de regio. Cultuurliefhebbers kunnen later even een ommetje maken naar Burg Sternberg. Boven Bösingfeld staat dan ook al het volgende highlight in de startblokken. Afwisselend, soms door het open veld, af en toe door bossen, brengt de Hansaweg u steeds verder richting Weser. Na meer dan 70 kilometer wandelbelevenissen heeftu bij de Klütturm het einde van de Hansaweg bereikt.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
75.0
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
20

Hoogste punt in meter
395
Hoogtemeters omhoog
1.166
Hoogtemeters omlaag
1.003
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Extertal Burg Sternberg, © Gemeinde Extertal
Hansaweg überqueren der Brücke, © Staatsbad Salzuflen GmbH Fotograf Andreas Hub
Bad Salzuflen Kurparksee, © Staatsbad Salzuflen
Lemgo Junkerhaus Frontansicht, © Lemgo-Marketing D.Topel
Wanderer genießen eine Tour auf dem Hansaweg, © Teutoburger Wald Tourismus | OWL Gmbh

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Zweckverband Touristikzentrum Westliches Weserbergland«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Wan­de­lar­ran­ge­men­ten in het Teu­to­bur­ger­woud

Laat je in­spi­re­ren

Al­le wan­del­pa­den in NRW