©
Kartenlesen bei der Wanderung, © Uwe Völkner - Fotoagentur FOX

Ber­gi­scher Pa­no­ra­masteig

Wan­de­ling met uit­zicht

Wie bo­ven staat, kan naar be­ne­den kij­ken: Op de Ber­gi­scher Pa­no­ra­masteig wor­den wan­de­laars be­loond met fan­tas­tisch mooie uit­zich­ten.

De beklimmingen in het Bergisches Land hebben één voordeel: Als men de berg eindelijk heeft bedwongen, kunt u genieten van indrukwekkende uitzichten. De “Bergischer Panoramasteig” combineert tal van deze fantastisch mooie uitzichten. Over een lengte van 246 brengt hij u op een rond lopende route door het typische Bergische landschap en geeft u deels een uitzicht tot in het Siebengebirge, Sauerland of de Eifel.

Hierbij wandelt u door bossen en weiden, voorbij aan rivieren, beekjes en stuwdammen. Maar ook culturele bezienswaardigheden liggen op uw route. Het Bergische Freilichtmuseum in Lindlar is bijvoorbeeld een dergelijk cultureel highlight langs de route. Hier ziet men, hoe de mensen hier in vroegere tijden op het platteland hebben gewoond. In Nümbrecht nodigt het barokke Slot Homburg met zijn cultuurhistorisch museum de bezoekers uit. En dierenvrienden kunnen een uitstapje naar het Affen- und Vogelpark in Rechshof-Eckhagen maken. Bovendien vindt men ook tal van druipsteengrotten langs de route.

Maar ook de route zelf zorgt voor veel afwisseling. De route loopt bijvoorbeeld rondom Lindlar, dat bekend staat voor zijn steengroeves. Hier geslagen gesteente werd onder andere op de luchthaven van Frankfurt en in Dubai verwerkt en men kan het zelfs op de jacht van een Russische miljardair vinden.

De etappe tussen Biesfeld en Dhünn is dankzij heel andere voorkeuren interessant. Gelijk aan het begin heeft u hier een indrukwekkend panorama-uitzicht op het Rheintal en de dom van Keulen. In Hückeswagen op zijn beurt, is het de moeite waard een uitstapje te maken om door de stad met zijn historische steegjes te flaneren, tot aan het rustieke kasteel. Andere delen van de route worden door tal van stuwdammen beïnvloed. Deze nodigen, deels met eigen zwemmogelijkheden, uit om heerlijk te ontspannen.

De complete rond lopende route is onderverdeeld in twaalf etappes. Ieder gedeelte heeft een lengte van tussen de 16 en 25 kilometer. De route werd door de Deutscher Wanderverband onderscheiden met het certificaat “Qualitätsweg Wanderbares Deutschland”.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
246.0
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
497
Hoogtemeters omhoog
-
Hoogtemeters omlaag
-
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
  • Rondtocht
  • Geschikt voor families
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Beschilderung des Panoramasteigs in Waldbröl, © Das Bergische
Kartenlesen bei der Wanderung, © Uwe Völkner - Fotoagentur FOX
Wanderer unterwegs auf den Bergischen Panoamasteig, © Uwe Völkner Fotoagentur FOX
Wanderer unterwegs im Grünen, © Uwe Völkner - Fotoagentur FOX

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Bergisches Wanderland«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Reis­ar­ran­ge­men­ten

Vind jouw per­fec­te wan­del­va­kan­tie!

Al­le wan­del­pa­den in NRW